STYX Naturcosmetic

Нова натурална козметика!

STYX Naturcosmetic е основана през 1915 г. от семейство на потомствени фармацевти от фамилията Stix, чиято семейна традиция е събиране на стари аптекарски книги и старинни ръкописи. Прадядото на Волфганг Стикс (сегашиния президент на компанията) преди близо век влага всичките си пари в семейното предприятие. Посветили живота си на тази идея вече три поколения фармацевти произвеждат уникална и проверена във времето 100% натурална козметика и 100% чисти етерични масла по най-високите стандарти и съвременни технологии, но следвайки идеята за хармония между природата и човека.

Ръководството на фирма STYX Naturcosmetic изключително прецизно съблюдава качеството на произведените продукти,технологията и рецептурата на приготвяне. Това означава, че в случай на липса на някой от растителните компоненти заради лоша реколта например, не се допуска замяна с по-евтин или синтетичен аналог. Вместо това производството на продуктите, съдържащи липсващия компонент се спира до новата реколта – Волфганг Стикс предпочита продуктов дефицит пред краен продукт, който не отговаря на критериите за най-високо качество.

Така, когато през 1998–1999 година, плантациите с храстите жожоба са били унищожени от природни катаклизми, тази компания (единствена на пазара) сваля от производство базовото масло Жожоба и всички продукти, в които това вещество е в концентрация над 30%, избирайки продуктовия дефицит пред фалшификацията. При определянето на производството във фирма STYX «търсенето не определя предлагането», периодите на лоша реколта на някое растение веднага се отразяват на асортимента и цената на продуктите. И в тази, лишена от елементарна търговска логика зависимост се състои най-надежната гаранция за натуралност на козметичните продукти STYX.

Етеричните масла, шампоаните, балсамите за коса, кремовете за лице и тяло, душ геловете и другите козметични средства на STYX Naturcosmetic се отличават със семпла опаковка, без стремеж външното великолепие да засенчи истинското съкровище, скрито вътре.

Основните преимущества на марката STYX:

  • Доказана и проверена във времето рецептура, благодарение на което се постига максимален положителен ефект при минимални доза/употреба;
  • Козметиката се приготвя по начин, който позволява съхраняването на всичките полезни свойства на съставките;
  • Като стабилизатори се използват натурални растителни масла, дестилати и екстракти от растения;
  • В козметиката на STYX НЯМА консерванти и емулгатори с пряко действие;
  • Етеричните масла и козметиката на STYX се произвежда САМО в Австрия, като добиването и транспортирането на суровините се прави под непрекъснат контрол от страна на представители на фирмата.
  • Козметичните средства на STYX притежават висока проникваща способност, което осигурява бърз и максимален ефект;
  • За производството на козметиката на STYX се подбират само най-добрите сортове от съответните растителни суровини, с най-високо качество и потвърден екологичен и биологичен произход.

Днес STYX Naturcosmetic е един от най-големите производители в света на висококачествени етерични масла и натурална козметика. Известна в цял свят, продуктите й могат да се намерят освен в Австрия и Германия, също и в Австралия, Канада, Китай, Русия, Франция, Великобритания, САЩ, Холандия, Саудитска Арабия, Испания, Полша, и много други… И това не е случайно. “Как може да се прави козметика от нефт? Как може да се маже пластмаса на кожата? Защо хората стават жертва на маркетинга без да се замислят?“ – недоумява и до днес Волфганг Стикс, човекът, съхранил в своята козметична марка чистите дарове на природата.

Ароматите и козметиката на  STYX са вход към вълшебен свят, изпълнен с живот и енергия – за тялото, емоциите и душата!

Продуктите на  STYX може да намерите в нашата виртуална дрогерия: STYX

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top