SEHR GUT за крем на Logona

- био липа

Престижното за немските потребители списание „OEKO TEST“ в броя си от месец април 2013 оцени кремът Био Липа на LOGONA с най-високия си знак „Много добър“. Тестовете са направени в независимата лаборатария на OEKO TEST по строги критерии за съдържание на опасни и проблемни съставки. Кремът съдържа екстракт от липа, известна със своето успокояващо действие. Но също така липата действа стимулиращо и подсилващо на кожата.

Това популярно у нас дърво е известно с лечебните си свойства още от древността. Цветовете на липата съдържат около 0,06% етерично масло, с основна съставка сесквитерпеновия алкохол фарнезол, на който се дължи характерната миризма на растението. Билката е богата още на гликозиди, агликони, сапонини, танини, провитамин А, витамин С, захари, восък.
Келтите са се събирали под дървото за да взимат важни решения, защото са смятали, че то следи за справедливостта и правосъдието. Заради сърцевиднита форма на листата, липата се свърза с богинята на любовта.
В крема Био Липа са включени още масла от бадем, маслина и жожоба, както и ший и алое вера. Всички те – от сертифицирано биопроизводство. ! Както и останалите продукти на SANTE има два биосертификата bdihnatrueи е веган.
Кремът Био липа е любимият крем на Йоана. Тя казва: „Пробвах най-различни кремове на LOGONA, но този ми пасна най-добре за моята кожа, която е чвуствителна и към най-малките климатични промени. Мога да ползвам крема през цялата година“.
Източник: http://armina-bg.com/

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top