Mенструални болки

- хомеопатия

Всеки помни поне десет вица за жените и настроенията им по време на цикъл. Само вие си знаете обаче как точно се чувствате, колко ви боли, къде ви боли и как издържате на цялото емоционално напрежение без да се пръснете. При някои жени цикълът е много болезнен. При други – направо не се усеща, а при трети – положението е някъде по средата. Запознайте се с няколко хомеопатични лекарства, които могат да облекчат болките ви по време на менструация.

Беладона

Препоръчва се, когато болките са много интензивни, появяват се и изчезват внезапно и са придружени от усещане за топлина. В този случай обикновено менструалният поток е яркочервен и изобилен. Взимайте Беладона и се движете колкото се може по-малко. Това определено ще ви помогне.

Бовиста гигантеа

Дамите, които подпухват и отичат по време на менструация, могат да пият от това хомеопатично лекарство. То се препоръчва и в случаи на диария, болки в таза и близо до срамната кост по време на цикъла.

Хомеопатия при менструацияКаулофилум

Страдащите от нередовна менструация, които изпитват страхотен дискомфорт по време на цикъл и имат болки в бедрата, краката и областта на таза, определено ще почувстват облекчение, ако приемат Каулофилум.

Хамомилла

Понякога по време на менструация жената става свръхчувствителна и свяко нещо й причинява болка, Това пък я прави безкрайно раздразнителна. Разпознавате ли се в това описание? Значи Хамомилла е подходящото хомеопатично средство за вас.

Цимицифуга

Болки в гърба и шията, мускулно напрежение, апатично настроение – всичко това означава, че е добре да приемате Цимицифуга.

Лахесис

Препоръчва се при липса на менструация. Ако изпитвате силен дискомфорт и напрежение преди да ви дойде, Лахесис ще ви помогне да спрете да се чувствате като тенджера под налягане.

Нукс Вомика

Хомеопатите го предписват при нередовен менструален цикъл, придружен с болки, стигащи до ректума и зоната на над опашната кост. Дамите с такива оплаквания са нетърпеливи, раздразнителни и обидчиви по време на цикъла.

Има още много хомеопатични лекарства, които биха могли да ви помогнат да не се чувствате зле всеки месец по няколко дни. Просто трябва да се консултирате с хомеопат, за да намерите това, което е най-подходящо за вас.

Прочетете още:

5 билки за течащ нос

Предпазване от грип чрез хомеопатия
Хомеопатични лекарства
 
 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top