Gerber – началото

Историята на бебешки храни Gerber. Знаете ли я?

Историята на Гербер започва през 1928г. от производствените линии на консервна фабрика във Фримонт, но според Даниел Гербер, всичко е започнало от кухнята на неговия дом през лятото на 1927г.
Дороти Гербер, вслушвайки се в съветите на педиатрите, ежедневно настъргвала и пасирала зеленчуци и плодове, за да приготви подходяща храна за седем-месечната си дъщеря Сали. Една вечер мисис Гербер предложила на съпруга си да й помогне. След като гледала многократните му и недотам сръчни опити, Дороти споменала, че всичко това би било много по-лесно ако се извърши във фабриката, в която семейство Гербер консервирали различни плодове и зеленчуци.

 
 
Веднага след това, във фабриката във Фримонт започнали първите опити за консервиране на детска храна, а Сали Гербер – била първият и основен дегустатор. Скоро обаче, работниците във фабриката помолили за мостри и за техните бебета. Така до края на 1928 г. първите консервирани детски храни от грах, сливи, моркови, спанак и телешко вече се появили на пазара, а в рамките на шест месеца се продавали из цялата страна. Гербер неспирно се развива през годините и сега се произвеждат около 190 вида храни, които са представени в повече от 80 страни. Отдадени на своите най-млади потребители, Гербер открива един от най-големите частни, изследователски центрове, специализиран в бебешко хранене.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top