Fitne Калций плюс

Отстъпка 10%

През месец май с 10% отстъпка!
През последните години изследователите започнаха да изучават ролята на калция в появяването не само на остеопорозата, но и при други заболявания, характерни за възрастните хора – атеросклероза, исхемична болест на сърцето, хипертония, нарушения в мозъчното кръвообращение, дегенеративни заболявания на гръбначния стълб и ставите. Японски учени дори предложиха тези изключително разпространени болести да се определят като дефицитни на калций заболявания. Така елементът се включи в борбата за увеличаване на продължителността и качеството на живота.
Симптомите на калциевия дефицит се изразяват в:
– болести на зъбите, венците и лигавицата в устната кухина;
– висока склонност към алергии и простудни заболявания;
– чупливост на костите, безжизненост на косата, кожни заболявания;
– изтръпване и намалена чувствителност на ръцете или краката;
– високо кръвно налягане, ускорено сърцебиене;
Какво прави Калция?
– формира изграждането на костите, зъбите, ноктите и косата
– оказва противовъзпалително и противоалергично действие и подпомага нормалното съсирване на кръвта.
– регулира ритъма на сърдечните мускули, участва в провеждането на нервните импулси и е важен за нормалната дейност на цялата мускулна система.
Много хора често изпитват недостиг на калций. Причината е, че калцият се усвоява трудно от нашия организъм. Човек на средна възраст трябва да получава минимум 1 грам калций на денонощие. Когато това количество е под 500 мг, се получава намаляване на костната плътност.
Възможни причини за дефицит на калций в организма са:
– недостатъчен прием с храната;
– заболявания на стомашно-чревния тракт;
– дефицит на витамин D и полиненаситени киселини;
– прекалена употреба на газирани напитки, които понижават усвояването на калция;
– продължително приемане на хормонални препарати и контрацептиви;
– провеждане на дълготрайна диета, богата на въглехидрати;
– понижена активност на половите хормони.
От къде да си го набавим?
Кисело мляко, Tofu – задължително био, другото е 80% ГМО, извара, соево мляко, сок от портокал, козе сирене, броколи, орехи, зеле, риба, фасул, бадеми.
За вегетарианците и най-вече веганите калцият е особено важен, тъй като ядките не могат да доставят необходимото количество, както млечните или рибата. Затова за веганите е особено подходящо да вземат допълнително калции като хранителна добавка.
Имайте предвид:
– Комбинирайте калция, витамин D, магнезий и желязо за по-добро усвояване.
– Добавки от недостатъчно контролираното производство, както е при евтините хранителни добавки създава риск от замърсяване с олово и алуминий.
Точно това са имали предвид и учените от лабораторията на FITNE, които са събрали в едно всички тези елементи в една капсула: калций и магнезий. Към него са добавили и червено цвекло (Био!), който съдържа калий, калций, фосфор, желязо, сяра, йод. Това са продуктите на FITNE – удобни капсули, полезни за сърцето, костите, мускулите и зъбите. Капсулите Fitne калции плюс съдържат калциеви и магнезиеви соли от органичен произход. Осигуряват важни за организма минерали като допринасят за общото благосъстояние и ловкост. Калцият и магнезият подобряват костната структура, работата на сърдечния мускул и еластичността на кръвоносните съдове.
 
В статията са използвани материали от http://www.tialoto.bg и health.bg.
Автор: Светла Николова
Източник: armina-bg.com
 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top