AlmaWin таблетки и прах за пране

Измиващите препарати, които ползваме, наистина ли помагат или само ни вредят?

Ние използваме измиващите препарати за да измием съдовете, до дали те наистина свършват тази работа? Сега, когато все повече хора се замислят за здравето си, време е да погледнем по-внимателно и съставките на тези препарати.

След измиване, част от препаратите остават по съдовете, които попадат и в храната ни. Препаратите, които ние използваме в миялната отиват в отпадните води. Най-проблемните съставки в препаратите за съдове са фосфатите, хлора и веществата, получени от петрол.
Фосфатите омекотяват твърдата вода и повишават почистващата сила на препарата, което е в основата на рекламата. Остатъците от фосфати обаче могат да причинят повръщане или гадене, диария и раздразнения по кожата. Фосфатите са активни и след третиране на водите. Те действат като торове и създават свръхрастеж на водните растения като водораслите например, което намалява кислорода във водата. Хлорът се добавя за дезинфекция. Той е силно корозионен и причинява много здравословни проблеми, както на дихателните пътища, така и на кожата и стомаха. При комбинация с други почистващи продукти, предизвиква изпарения, които са доказано канцерогенни и замърсяват околната среда.
Methylchloroisothiazolinone /метилхлоризотиазолинон/ и methylisothiazolinone /метилизотиазолинон/ са консерванти и може би потенциално най-алергенните съставки в продуктите на пазара. Съдържат се в препаратите за измиване и в козметиката като шампоани, душ гелове. Забранен е в Канада, но не и в Европа, дори се използва в някои „еко“ продукти.
Остатъците от почистващите препарати по съдовете след измиване не са големи, но всеки път, когато използваме съдовете, малко по-малко те се абсорбират в тялото ни. И това е още повече, когато храната е гореща. Тези токсини се натрупват бавно в човека и причиняват болести като рак, безплодие и малформации при бебетата.
Все повече потребители се интересуват от продуктите и на пазара се появяват всякакви рекламни трикове и надписи като „натурален“, „еко“ и т.н. Има производители, за които е достатъчен само зеленият цвят на опаковката. На някои етикети пише „без фосфати, но все още остават скрити кои са съставките, когато просто се изписва 5% нейоногенни повърхностноактивни вещества. Какви са те – синтетични или натурални, не става ясно.
Алтернативата? – AlmaWin, таблетки и прах за пране.
Защото е:
• Без фосфати, хлор и ГМО и всякакви петролни и химически съединения
• С чудесни свойства да омекотява водата
• Предотвратява отлагането на варовик върху уредите
• С аромат от сертифицирано био масло от евкалипт
• С протеаза – натурален ензим, който ефективно отстранява остатъците от храната
• Не е тестван върху животни
• С био сертификат от eco-garantie-logo
• vegan-leaf
• Икономичен! Прахът от 1250 грама е за 50 измивания. Едно измиване струва само 44 стотинки!

Ето и пълният състав:
Натриев цитрат, натриев хидроген карбонат, натриев силикат, филосиликати, захариди от царевица, цвекло и картофи (повърхностно-активни вещества), натриева сол на полиаспарагинова киселина, натриев перкарбонат, натриева сол на янтарната киселина, натурална протеаза, масло от био евкалипт*

За още по-добър резултат, сложете от кислородния избелител. Така чашите и бебешките шишета ще бъдат не само чисти, но и блестящи.
И не само: Ще сте сигурни, че при следващото хранене в тях, няма да си хапнете и малко фосфор хлор или ГМО ензим.

Източник: био търговски бюлетин АРМИНА

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top