9 хитрини за перфектна косата

- втора част

Колкото повече хитрини, свързани с външния си вид знаете, толкова по-добре, нали? Затова ви предлагаме още няколко трика. Пробвайте ги.

Намокрете косата си със студена вода.

Няколко секунди под ледените струи ще направят косата ви лъскава и блестяща.

Ако сте напълно съгласна с израза „Трай, бабо, за хубост”, и сте готова да понесете известен дискомфорт в името на красотата, то тази хитрина е специално за вас.

Не използвайте шампоан преди плуване.

Няма значение дали отивате на плаж или на басейн. Хлор, химикали, сол – всички те си взаимодействат с веществата, съдържащи се в шампоана ви и правят косъма по-уязвим.

Разресвайте косата си след като излезете от водата.

Така тя няма да стои като слама след като изсъхне, а ще бъде нежна, копринена.

Премахнете цъфтящите краища.

Радикалният начин за това е като се подстрижете. По-неагресивният е да мажете косата си след баня с бадемово масло и след това да я увивате с кърпа за няколко минути. Бадемовото масло подхранва косъма и го заздравява.

Подстрижете се.

Какъв по-удобен момент от лятото за експерименти с косата?! Изберете си къса прическа, която иска минимум поддръжка и действайте. Ще видите как ще се промени цялостното ви отношение към себе си и околните.

Направете си френска плитка и я увийте на кок.

Плете се бързо, повечето дами отдавна не я носят, та ще бъдете уникална, а и завършекът й в кок определено я прави шикозно решение.

 Beautiful woman with stylish hairstyle

Добавете обем.

Имате тънък косъм и искате повече обем? Намокрете косата си и я сплетете на малки плитки, които разплетете чак на сутринта. Ефектът е чудесен – различна прическа и голям обем.

Направете си асиметрична рибена кост. Тази прическа е нестандартна, секси, романтична.

Придайте на косата аромат.

За целта е необходимо да слагате по една – две капки от парфюма, който ползвате, на темето си или да я парфюмирате, докато е още мокра.

Отдайте се на летни фризьорски експерименти и няма да съжалявате. Топло е, весело е, а и докато се усмихвате, винаги ще изглеждате чудесно.

Прочетете още:
Виж първа част на статията: 7 хитрини за перфектна коса 

Мазна коса 
Грижа за косата, когато сме на море 
Здравата коса значи здрава храна 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top