8 трика за перфектно лакирани нокти

Всяко лакиране ви...

Всяко лакиране ви коства по 1 час. Понякога не ви се получава толкова добре. Друг път ноктите ви изглеждат превъзходно, но само след няколко дни лакът пада. Не се ядосвайте. Лакирането, като всяко друго занимание, си има своите тънкости. По-добре се запознайте с тях, усвоете ги и приложете знанията си на практика. Така маникюрът ви ще бъде съвършен.

Хидратирайте кожичките около ноктите със специално масло. С негова помощ по-лесно ще ги избутвате навътре.

Изпилете ноктите. Опитайте се да им придадете формата, която има основата им. Така пръстите ви ще изглеждат по-тънки и дълги. Можете да ги направите и с квадратна форма. Само имайте предвид, че с нея ръцете на повечето дами изглеждат пълнички.

Махнете петната от ноктите си. Случва се пръстите ви да се оцветят от никотин, плодове или тъмен лак. Спокойно. Вземете една четка за зъби. Сложете паста и търкайте. Всички петна би трябвало да изчезнат.

Дори и да не носите лак, почистете ноктите с лакочистител. Така ако по тях е останал крем за ръце, балсам за устни или масло за кожички, ше ги изчистите и нищо няма да пречи на лака да се закрепи добре за нокътната плочка. За целта най-добре е да използвате гъбичка за грим. Памукът става на топчета и по ноктите ви остават власинки.

Когато нанасяте лака, уверете се, че той покрива и най-горния преден ръб на ноктите ви. Така ще по-трудно ще се олющи.

Ако размажете лака, докато още не е изсъхнал, натопете пръста си в лакочистител и го минете още веднъж. Стойте кротко около 10 минути, докато лакът се стегне. След това вече можете да пипате и държите различни предмети, но внимавайте. Истината е, че му е необходим около час, за да изсъхне напълно.

По-добре е да нанесете два тънки слоя лак отколкото един дебел. Ще изсъхнат по-бързо и ще се запазят по-дълго време.

Ако ви се счупи нокът, най-добре е да го отрежете и изпилите. Всъщност, ако счупването е ниско, това ще ви причини болка. Затова е по-добре да вземете една миниатюрна ивица марля, да я поставите на счупеното и да я фиксирате с лак.

За да стои лакът ви по-дълго, освежавайте го като добавяте нов пласт всеки ден.

Не се лакирайте, ако сте нервна или ядосана. Няма да се получи. Отделете време за това, когато сте спокойна или искате да си починете и да останете насаме с мислите си. Лакирането е страхотен предтекст за това.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top