8 летни съвета за здравословен начин на живот

- вижте ги

С какво свързвате лятото? С джин и тоник, мента, плуване, излежаване под чадъра, спане до обяд? Все хубави представи, не можем да отречем. Това обаче е и най-подходящият сезон да започнете да водите здравословен начин на живот. Защо да се напрягате точно по време на ваканцията? Не е нужно. Просто следвайте тези 8 съвета.
 
Всеки ден яжте по една чаша къпини, боровинки, малини или ягоди
Те са богати на витамин С, полезни са за зъбите, зареждат ви с енергия и заместват чудесно следобедната вафла или шоколад, които ядете обикновено. Освен това са богати на фибри и помагат за понижаване на холестерола.
Къпини
Гледайте цветя
Ако имате дворно място, засадете го. Ако нямате, вземете си саксии за балкона или си направете вертикална градина с подправки в кухнята. Едно на ръка, че растенията помагат за подобряване на микроклимата в затворени помещения. Грижата за тях, намалява стреса. Когато ги прекопавате, поливате, торите, когато просто ги гледате и им говорите или не им говорите, вие се освобождавате от стреса.
 
Използвайте конци за зъби
Четката и пастата за зъби отдавна вече не са достатъчни. Използвайте конци за зъби всеки ден, за да сте сигурни, че сте премахнали малките семки от ягоди и малини, и миниатюрните остатъци от храна, които развалят зъбите ви.
 
Не водете заседнал начин на живот
Лятото дава най-много възможности за това. Тичайте в парка, ходете на разходки, плувайте, пътешествайте, играйте с децата си на топла. Ще натрупате невероятни спомени и емоции, и ще си създадете навик да правите упражнения или да сте по друг начин физически активни всеки ден. Това значи, че през есента и зимата ще поддържате добрата си форма с лекота.
 
Носете слънчеви очила
Най-добре е изобщо да не излизате без тях. Пазете очите си от силното слънце. Свикнете да ги носите и през зимата, когато слънчевата светлина, отразена от снега, дразни очите още повече.
 
Почивайте си
Не, отпуската от 7 дни не е достатъчна. Минете на летен работен режим. Давайте си повече време за почивка, сведете стреса до минимум, това се отразява добре на здравето и самоусещането ви. Оставете всички важни проекти за есента.
Пийте умерено
През лятото коктейлите и бирата вървят вместо вода, а уискито, водката и джина са първи приятели на всяко вечерно парти. Не прекалявайте. Освен до множество глупави постъпки, прекомерната употреба на алкохол води до напълняване, увреден черен дроб и всякакви здравословни проблеми. Чаша – две на ден е в рамките на нормалното.
 
Спете достатъчно
Дори да не спите няколко поредни дни престоят ви на морето няма да стане по-дълъг. Само дето в края на ваканцията си ще се чувствате изтощени, апатични, с постоянен главобол. Редовният, достатъчен сън е един от основните ключове към доброто здраве.
Здравословен сън
Както виждате, нищо трудно или затормозяващо. Следвайте тези 8 летни правила за здравословен начин на живот и ще се чувствате силни, здрави и енергични.
 
Прочетете още:
Хомеопатичен гайд за лятото
7 съвета за свежа и здрава кожа през лятото
Съвети за грима през лятото

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top