7 супер храни

за пролетно-летния сезон.

7 супер храни за пролетно-летния сезон 

Пролетната умора мина и замина, гответе се за изтощително слънце, боричкане с морските вълни и много приключения. Естествено, наред с това ще трябва да жонглирате с ежедневните задачи, проблемите в офиса, капризите на партньора. Живот, какво да го правиш! За да се поддържате в отлична форма и да не губите доброто си настроение, вижте кои супер храни са подходящи за пролетно-летния сезон и ще ви заредят с енергия.

супер храни - сливаСливи

Те се появяват на пазара в края на пролетта и началото на лятото. Вкусни са, помагат на организма да усвоява по-бързо желязото и подсилват имунната система. (Стига, разбира се, да похапвате от тях редовно.)

 

Ревен

Чували сте за сладко от ревен, нали? Може би дори сте опитвали. Растението дава плодове от началото на пролетта. Ревенът е богат на полезни вещества – калций, лутеин, антиоксиданти. Полезен е за здравето на кожата и очите. Често се използва като естествен подсладител в сладкиши.

 

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photo-bean-sprouts-image21196545Кълнове

Те ви дават енергия като за двама. Съдържат големи количества фибри, витамини А, В, С и Е. Създайте си навик да ги добавяте към салатата. Освен, че са полезни, са и вкусни.

 
 
 
 
 

Домати и червени чушки

Похапването на домати действа като естествена защита от слънцето. (Разбира се, няма да минете без слънцезащитен крем, но определено ще можете да стоите на слънце по-дълго, без това да ви носи тежки последици.) Червените чушки пък съдържат фитонутриенти, които намаляват риска от дегенерация на макулата.

супер храни - домати и чушки
 
Рукола
Хапвайте от този зеленчук и ще се чувствате силни, жизнени и заредени с енергия за дни напред. В руколата има 8 пъти повече калции, 5 пъти повече витамин А, С и К и 4 пъти повече желязо отколкото в салатата „Айсберг”. Звучи внушително, нали?
 
 

супер храни - авокадоАвокадо

Казват, че това е плод, който има вкус на зеленчук. Всъщност авокадото приема вкуса на храната, с която го поднесете. Върви чудесно и с морски дарове, и със сирене, и като добавка към салатата. В него се съдържат повече от 21 витамини и минерали. Авокадото помага на тялото да усвои хранителните вещества и да се зареди с повече енергия.

Сигурни сме, че някои от тези храни и сега фигурират в менюто ви. Пробвайте да похапвате редовно, за да бъдете любопитни, усмихнати и готови за всичко, което ще ви донесе лятото.
 

Прочетете още:

Кълнове – отглеждане

9 здравословни храни, които все още не ядете

Хомеопатия през лятото
 
 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top