7 доказани ползи от хлорелата

- виж кои са те

Хлорелата (Chlorella) спада към изцяло природните хранителни добавки, които ни прави по-енергични, подпомага в битката с мазнините и да се изхвърлят тежки метали като олово и живак от тялото.

Родом от Тайван и Япония, тази суперхрана е богата на растителни хранителни вещества: аминокиселини, хлорофил, бетакаротин, калий, фосфор, витамин В  7( биотин), магнезий и витамин В комплекс.

7 проучени ползи от хлорелата:

 

1. Детоксикация от тежки метали

Ако имате от старите живачни пломби в зъбите си, били сте ваксинирани или сте изложени на радиация, може да имате тежки метали, които са се наслоили в тялото. Важно е за цялостното ви здраве и уелнес да бъдете активни в детоксикацията на метали и токсини. Един от най-важните здравни ползи на хлорелата е, че се  омотова около „инатливи” токсини като олово, кадмий, живак и уран, и възпрепятства тяхната резорбция. Редовната консумация на хлорела помага да се предпазим от тяхното натрупване, съветват специалистите.

2. Детоксикация след химиотерапия

Лъче- и химиотерапията са най-честите форми на лечение на раковите заболявания. Всеки, който е бил подлаган на една от двете методи на лечение или има своите познати и приятели, които се подлагат на тях, знае за последиците от прилагането им.  Високите нива на хлорофила в хлорелата са доказани, че предпазват организма като премахват радиоактивните частици.

 хлорела

3. Подпомага имунната система

Хлорелата подпомага здравия отговор на имунната система, сочи проучване през 2012 г.  на пациенти, които в продължение на 8 седмици са вземали хранителната добавка.

4. Загуба на тегло

Да отслабнете е трудно, особено с напредването на възрастта. Учените казват, че приемът на хлорела се проявява в значимо намаляване на процентът телесна мазнина, концентрация на холестерол в серума и много добри нива на кръвната глюкоза. Ползите на хлорелата са, че помагат да се подобри активността на хормоните, свързани с метаболизма, циркулацията, което води и до по-голям приток на енергия.

5. Изглеждате по-млади

Хлорелата може да забави процесът на стареене, сочи още проучването.  Приемът на хлорела намалява т.нар оксидативен стрес и неправилна диета. Тя повишава още нивата на витамин А, С и на антиоксиданта глутатион, който елиминира свободните радикали и така предпазва клетките от остаряване. Така тя ви прави да изглеждате по-млади.

6. Рак

Никой не е застрахован от болестта рак. Ако имунната система е здрава, тя има  способността да атакува и да се пребори с раковите клетки преди те да вземат връх и да се образува онкологично заболяване. Ето как хлорелата помага да се борите с рака: ако се взема профилактично, тя подсилва имунната система. Освен това вече посочихме, че премахва натрупването на тежки метали в организма и така се намалява възможността да се развие рак под действието на околната среда. Проучвания показват още, че при онкоболни хлорелата повишава действието на т.нар Т-клетки( Т-лимфоцити), които се борят с абнормните клетки.

7. Холестерол

Диабет от тип-2 и висок холестерол са две от сериозните хронически болести с които много хора днес са принудени да живеят. Години на неправилно хранене, стрес и липса на сън са довели до една от тези две диагнози. Хлорелата намалява т.нар лош холестерол и високите нива на кръвната захар.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top