6 трика за слагане на червило

- полезни съвети

Да си сложите червило изглежда лесна и бърза задача. Гримьорите обаче знаят тънкости, които – вярно – ще ви забавят, но ще ви помогнат да изглеждате неотразимо. Научете ги и ги ползвайте.

 

Уверете се, че устните ви са гладки или ги ексфолирайте

Червилото – особено по-тъмните или по-авангардни цветове – прави неравностите и дефектите по устните ви още по-видими. Затова е добре да ги ексфолирате внимателно преди да ги оцветите. Направете си домашен ексфолиант от лъжичка захар и лъжичка мед. Разтъркайте получената смес внимателно по устните си, за да отстраните всички люспи.

Нанесете подходяща основа

Искате цветът на устните ви да е същият като цвета на устните на модела в любимото ви списание. Купила сте си точния цвят червило. Остава да сложите основа, за да постигнете желания ефект. Използвайте фон дьо тена, който слагате върху лицето си. Поставете от него и на устните си.

Попивайте след всяко нанасяне, за по-голяма устойчивост

Ако не искате червилото да изчезва от устните ви веднага след като отпиете глътка кафе или вода, погрижете се. Нанасяте един слой червило, попивате със салфетка, после слагате отново и отново попивате. За финал добавяте миниатюрно количество полупрозрачна пудра и още един слой червило. Остава ви само да попиете и сте готова.

 Червило

Изберете правилния цвят червило за удебеляване на устните

Ако искате ярка, голяма, плътна усмивка, а сте с тънки устни, не ползвайте яркочервено червило. С него устата ви ще изглежда още по-тънка. Вместо това ползвайте оранжево-червено червило.

Направете си по-плътни устни с два нюанса червило

Вземете си две червила в един и същи тон, но едното да е с един нюанс по-светло. Начервете горната си устна с по-светлото, а долната с по-тъмното. Ще останете очарована от резултата.

Проверявайте устните си с пръст

Прокарвайте леко пръст по устните си, за да отнемете част от червилото. Това (особено ако не сте у дома или нямате време да попивате след всяко нанасяне) е най-лесният начин да проверите дали не сте сложили твърде мнго червило, което да се полепи по зъбите или да се събере в ъгълчетата на устните ви.

Прочетете още:

Защо да използвам органично червило

Червилото – какъв цвят е най-подходящ за мен

Flipstick – двойно червило

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top