6 екзотични храни за страхотна кожа

Страхотна кожа! Как?

Колкото по-топло става, толкова по-деколтирани стават блузите, а дължината на полите се скъсява направо като с магическа пръчка. Нямате търпение да покажете ръце, деколте, шия, корем, колене. Само едно ви притеснява, кожата ви изглежда някак повехнала и уморена. Не бързайте да хвърляте пари за скъпа козметика. Да, добре е да смените крема си с такъв, който хидратира кожата в дълбочина, но най-вече, задължително е да промените диетата си. Повечето храни, които ви предлагаме да добавите към ежедневното си меню, не са съвсем обичайни за България, но можете да ги намерите в магазина и да опитате чудодейното им въздействие върху вашата кожа.

Ананас

Сменете сутрешната баничка с ананас и кисело мляко. Това ще подобри храносмилането ви и ще помогне на организма ви да се отърве по-бързо от токсините. Ако имате нужда от стабилна закуска, похапвайте ананас между храненията. Така съвсем естествено ще забравите за газираните разхладителни напитки, вафлите и бонбоните, а кожата ви ще бъде чиста, сияйна и блестяща през целия сезон.

Краставица

Освен огромно количество вода краставицата съдържа витамин А, В и С, които са жизненоважни за здравата кожа. Краставицата е с много ниско съдържание на калории и бързо ви дава усещане за ситост. Може да ви бъде добър помощник и за контролиране на апетита.

Манго

Този плод съдържа ензими, които подобряват храносмилането. Богат е на желязо и витамин Е. Това е и причината той да стимулира кръвообращението и да спомага за подхранването на кожата ви. Освен това намалява стреса.

Нар

Имате акне? Нарът е вашето спасение. Според изследванията маслото от нар забавя процесите на стареене и има регенериращ ефект върху кожата ви. Нарът е прекрасен източник на витамин С и антиоксиданти, вкусен е и ще поддържа кожата ви млада и лъчиста.

Папая

От нея ще си набавите нужното количество витамин А, С и Е и бета-каротин. Тя също забавя процесите на стареене и подхранва кожата ви.

Ягоди

Само не казвайте, че не обичате ягоди. Сега започва тяхното време. Те действат добре и на зъбите и на кожата ви. Богати са на витамин С и са вкусни. Добавете ги към мюслито или овесената каша, която си правите за закуска или вечеряйте с тях вместо с тежки храни.

Разнообразете менюто си. Правете си плодови салати. Опитвайте нови вкусове. Удоволствието от храната и полезните вещества, които се съдържат в изброените по-горе плодове и зеленчуци ще ви помогнат да възвърнете блясъка и свежестта на кожата си.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top