6 билки за спокоен сън

- вижте кои са
6 билки за спокоен сън

Ако напрежението и стресът са ви в повече, е много вероятно да заспивате трудно вечер, да се будите често през нощта, да спите неспокойно и да не успявате да си починете. Потърсете помощ от природата.

Лайка

Действа успокояващо и е подходяща и за деца, и за възрастни. Препоръчва се при безпокойство, раздразнителност и проблеми със съня. Спокойно можете да пиете 2 – 3 чаши чай от лайка дневно.

Етеричното масло от лайка също е ефективно. С него можете да си правите инхалации или масаж.

Лавандула

Топла вана с 2 – 3 капки лавандулово масло преди лягане ще ви помогне да се отпуснете и ще спите като къпани, буквално и преносно.

Ако не ви се иска да си взимате вана, може да си направите компрес или масаж с няколко капки масло от лавандула.

Валериан

Една чаша чай от валериан 20 – 30 минути преди лягане ще ви помогне да заспите по-бързо и да не се будите през нощта. Или поне да се будите по-малко. Ако предпочитате таблетки мента, глог и валериан, взимайте една таблетка около час преди лягане. В случай, че се събудите през нощта и не можете да заспите, вземете още една.

Пасифлора

Това красиво цвете е много ефикасен лек против тревожност и безсъние; облекчава стреса. Обикновено екстракт от пасифлора се използва за направата на различни сиропи или капсули за успокоение и пълноценен сън.

Кава-кава

Можете да пиете по 1 чаша чай от кава-кава 2 – 3 пъти дневно или да я приемате на капсули след като се консултирате с лекаря си. Билката успокоява, препоръчва се при безсъние и умора.

Жълт кантарион

Пийте чай от жълт кантарион 20 – 30 минути преди лягане. Можете да си правите от успокояващата напитка и през деня, ако сте нервни и неспокойни, и стресът ви идва в повече. Тя действа бързо и безотказно. Ако страдате от хронично безсъние, консултирайте се с лекаря си дали да не приемате сух екстракт от жълт кантарион на капсули.

Сънят е от жизненоважно значение за здравето и доброто качество на живот и при най-малкия проблем с него, вземете мерки.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top