5 храни за естествена красота

Красора идва от природата

Имате бръчки, очите ви са подпухнали, въобще… не се харесвате особено. Преди да хукнете да купувате скъпа козметика и да пазите изтощителни диети помислете за това как се храните. Вижте, които са петте храни, с които можете да поддържате естествената си свежест, красота и блясък.

Храни за здрава усмивка

Стафиди. Според изследванията антиоксидантите в стафидите ограничават разпространението на бактерията, която причинява възпаление и заболявания на венците.

Зелен чай. Една чаша зелен чай дневно понижава значително риска от заболявания на венците.

Храни за здрава кожа

Олющени соеви ядки. Колагенът е това, което поддържа кожата еластична, забавя появата на бръчки и ви позволява да запазите младежкия си вид по-дълго. За съжаление той започва да намалява още с настъпването на двадесетата ви година.

Похапвайте олющени соеви ядки. Те са богати на изофлавони, които според изследователите предотвратяват разграждането на колагена.

Сардини. EPA (ейкозапентаенова киселина), която се съдържа в тях също запазва колагена.

Храна за здрави очи

Краставици. Класиката си е класика. Поставяте две кръгчета на подпухналите си очи и след не повече от 10 минути лицето ви ще придобие обичайния си обем.

Храни за по-добър дъх

Магданоз. За любителите на чесъна той е истинско спасение. Полифенолите, които съдържа магаданозът, унищожават миризливите серни съединения в чесъна. Можете да комбинирате директно чесън и магданоз в едно и също ястие. Ефектът е поразителен – напълно свеж дъх.

Босилек, ябълки, спанак – те също са богати на полифеноли и са подходящи за освежаване на дъха ви и за премахване на неприятна миризма.

Храни за по-добър сън

Черешов сок. Сънят е красота, затова се грижете за него. Според скорошни изследвания на великобритански учени хората, страдащи от хронично безсъние, които пият по чаша истински черешов сок преди лягане успяват да си осигурят относително пълноценен сън.

Убедени сме, че всички тези храни присъстват в менюто ви понякога. Просто е нужно да започнете да ги консумирате редовно, за да възвърнете добрата си форма.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top