5 причини за суха кожа

кои са те, разберете сега ...

Сърби ви кожата, ръцете ви са червени и обсипани с малки пъпчици. Чешете се механично, докато не се разраните. Бузите ви също са зачервени, собствената ви кожа ви стяга и дърпа. Вземете мерки. Запознайте се с 5те най-чести причини за суха кожа, открийте кой е вашият проблем и се борете с него. Редовните грижи ще ви спестят болка, лош външен вид и ниско самочувствие.

Времето

При студено време нивото на влажност във въздуха намалява. Вятърът допълнително изсушава кожата и ако не полагате специални грижи за нея, тя ще се зачерви и напука. Непременно носете топли ръкавици, когато е студено. Ползвайте хидратиращ крем за ръце и лице и взимайте поне два пъти седмично гореща вана с етерични масла.

Гените ви

Някои хора са естествено предразположени към суха кожа. Първо, примирете се, че винаги ще трябва да полагате повече грижи за кожата си, за да се чувствате комфортно. Консултирайте се с дерматолог, който ще ви препоръча медицински крем, подходящи кремове на билкова основа и ще ви даде съвети какви допълнителни процедури ще са ви от полза. Не бива да стигате до положение, в което кожата ви се лющи, напукана е и от нея тече кръв.

Суха кожа - причиниКозметични продукти и почистващи препарати

Силно ароматизирана козметика, антибактериални почистващи и миещи препарати, сапун – всички тези продукти съдържат съставки, които изсушават кожата. Затова е най-добре да ползвате козметика без алкохол и ароматизатори и да носите кухненски ръкавици, когато използвате почистващи препарати.

Начина ви на хранене

Нискомаслените диети ограничават приема на есенциални мастни киселини, които предотвратяват загубата на вода в клетките и кожата. Задължително е да включите в менюто си сьомга, ленено семе, орехи и масло от рапица.

Често миене

Горещата вода и сапунът изсушават кожата. Затова е добре да ограничите къпането до веднъж на ден. Миенето на ръцете до три пъти дневно, като след това непременно ползвате се мажете с хидратиращ крем за ръце.

Когато сте наясно къде е коренът на проблема, лесно можете да се справите с него. наблюдавайте се и вземете мерки максимално бързо, за да се чувствате добре в собствената си кожа.

Прочетете още

Грижа за суха кожа 

Розово масло за нежна кожа 
Нежна грижа за кожата през зимата

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top