5 причини да ползвате био грим

- виж повече ..

Още едни сенки или още едно червило никога не са излишни, нали? Особено когато има толкова коледни партита, за които да се разкрасявате. А и по дрогериите и магазините за козметика се предлагат страхотни коледни намаления. Ако ще се глезите с хубава пудра, фон дьо тен, спирала, etc., пробвайте био грим.

  1. Био гримът е нежен към кожата и запазва естествената ви красота по-дълго време

Традиционните гримове, използвани умело, определено подчертават красотата на жената. Но дори и в най-скъпите има химикали, които дразнят кожата, зачервяват очите, предизвикват алергични реакции. Дългата, постоянна употреба на целия разкрасяващ арсенал, изсушава кожата, обезцветява я, състарява я преждевременно.

Био гримовете са нежни към лицето. Те не обезцветяват устните, не дразнят кожата, а запазват нейната свежест.

 био грим

  1. Био гримът подхранва кожата

Кожата ви абсорбира някои от вредните съединения в традиционните гримове, което в дългосрочен план може да повиши риска от някои сериозни заболявания.

Био гримовете се произвеждат без вредни химикали. Те са чисти и разчитат най-вече на силата на природата. Правят се от различни растения и минерали, от които кожата ви ще абсорбира полезни вещества.

  1. Био гримът мирише хубаво

Изкуствената миризма на спиралата, червилото, фон дьо тена и коректора е заменена от природни аромати. Те не са много силни, но определено са приятни и ви карат да се чувствате добре.

  1. Био гримът защитава от преждевременно стареене

Био гримовете подхранват и хидратират кожата. Освен това обикновено са богати на минерали, които я предпазват от вредното въздействие на UV лъчите. Много от билковите екстракти, които се ползват при производството на био грим са и отличен източник на витамин С и антиоксиданти.

 био грим

  1. Помагате за опазване на околната среда

Няма как такова дребно нещо, като това, че си купувате био грим, да помогне за опазването на околната среда? Има, разбира се. Ако не всички, но поне по-голямата част от дамите по света започнат да използват био грим, то производството с вредни химикали, което замърсява въздуха, почвата и водите, ще намалее значително.

Коледните и новогодишни празници са време за глезотии, равносметки, обещания за следващата година. Обещайте си, че през 2016 ще се грижите по-добре за себе си и заложете на силата на природата.

Прочетете още:        

 

Защо да използвам органично червило


Натурална или био козметика
Органични маски
 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top