5 правила за успешно отслабване

- вижте ги

Пазите диета след диета, прилагате най-различни съвети за бързо отслабване, но все не ви се получава. Или пък сваляте за малко някой и друг килограм с цената на страшни мъки и след два – три месеца отново сте закръглени и борбата започва отначало. Може би не правите нещо както трябва, може би тайната не е в чудодейното бързо отслабване, а в полагането на постоянни усилия. Помислете по темата и се запознайте с 5 правила за успешно отслабване, с които е добре да комбинирате всяка диета.

Контролирайте апетита си

Идеята не е да ядете колкото се може по-малко или да ядете колкото се може повече от препоръчаните в настоящата ви диета храни. Целта е да се храните балансирано и достатъчно и да забравите за преяждането. Пиенето на вода е един от начините да потискате апетита си. Другият е да си помогнете с хранителни добавки или билки, които могат да притъпят чувството ви за глад, докато свикнете да го контролирате сами.

Закусвайте и не яжте след 18 – 19 часа

Закуската е задължителна за добър старт на деня, за да имате достатъчно енергия да се справяте със задачите си и за да не ометете една кутия вафли в 11 часа преди обяд. Варено яйце и препечена филийка с масло, баничка, овесена каша – изберете си нещо и хапнете добре. Ще изразходвате всички калории до ранния следобед.

 Диета

Свикнете да вечеряте не по-късно от 19 часа. Разбира се, може да направите изключение за някоя тържествена вечеря или романтична среща, просто гледайте през повечето време да вечеряте рано и то супа, салата или една купа кисело мляко.

Пийте вода

Споменахме и по-горе – тя притъпява апетита. Освен това е полезна за здравето ви като цяло.

Спортувайте

Няма толкова чудодейно хапче за отслабване, което да замести физическата активност и да не се отрази на здравето ви. Запишете се на танци или плуване. Играйте тенис, правете джогинг или упражнения у дома. Правете каквото ви харесва, но си осигурете поне половин час физическа активност на ден.

Направете здравословния си режим постоянен

Ако се храните здравословно, редовно и по малко, пиете достатъчно вода, спортувате и сте ограничили приема на джънк фууд до минимум просто няма да ви се налага да спазвате драстични, бързи диети. Ще сте винаги във форма.

Прочетете още:

Как да стопя мазнините на корема


3 хранителни добавки за отслабване
Средиземноморска диета
 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top