5 начина за освежаване на косата

Как да освежите косата си след зимата? Предлагаме Ви няколко съвета за освежаване на косата ...

Косата ви, като вас самите, има нужда от освежаване и подсилване, за да се чувства добре и да е лъскава и здрава през пролетта. Зимата достатъчно сте я крила под шапки и шалове. Сега й позволете да диша.

Подстрижете се

Не е нужно да променяте прическата си драстично. Един пръст скъсяване на косата, за да се премахнат цъфтежите и накъсванията, е напълно достатъчен. Най-добре е да повтаряте процедурата всеки месец. Така косата ви определено ще се чувства по-добре.

Боядисайте се

Използвайте боя за коса без амоняк, както и серия козметични продукти за грижа за боядисана коса. Това ще заздрави косъма. Той ще бъде по-лъскав и еластичен.

Осигурете си достатъчно витамини и минерали

Косата ви е изтощена от мрачните зимни дни и студа, точно както и вие. Посъветвайте се с лекаря си и увеличете приема на витамини и минерали. Така ще се отървете от пролетната умора и ще се чувствате жизнени, енергични и в отлична форма. Косата ви също.


Ползвайте етерични масла

Трябват ви не повече от една – две капки лавандулово масло или масло от чаено дърво дневно. Капвате ги върху плоска четка и разресвате косата си с нея. Не слагайте масло директно върху скалпа или ръцете си. Етеричните масла са силно концентрирани и могат да раздразнят кожата ви.

Използвайте бебешка пудра или сух шампоан

Понякога цялата ви коса, освен два кичура отпред, все още е чиста. Не я принуждавайте да се омазнява по-бързо от обикновено, като я миете цялата. Използвайте бебешка пудра или сух шампоан, за да освежите само омазнените кичури.

Цялата ви коса е мръсна, но разполагате точно с 5 минути и трябва да излезете? Рецептата е същата. Бебешката пудра се използва точно както и сухия шампоан. Тя абсорбира мазнината и кара косата ви да изглежда чиста и свежа.

Лесно е да имате блестяща и красива коса през пролетта. Тя просто има нужда от малко внимание.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top