5 навика за по-добро представяне на мъжа в леглото

- виж тук

5 навика, които подобряват представянето на мъжа в леглото

Знаете вероятно, че доброто представяне в леглото зависи от един куп фактори – от физическото ви състояние, през начина ви на хранене и стреса в работата до изпития алкохол. Привличането между вас и партньорката ви, обтегнати ли са отношенията ви в момента или напротив, колко добре сте спал вчера и колко тесни панталони носите – всичко има значение. Да оставим настрана случаите, в които еректилната дисфункция е следствие от здравословен проблем. През цялото останало време от начина ви на живот зависи дали ще имате засечки в леглото, или не.

Какво трябва да правите?

1. Яжте червени, оранжеви и жълти плодове и зеленчуци

Домати, грозде (не, пиенето на вино не се брои за ядене на грозде), ябълки, круши – хапвайте от тях минимум 3 пъти седмично. Те са богати на флавоноиди, които са важни за здравето на артериите и за безпрепятственото минаване на кръвта по тях.

2. Научете се да контролирате стреса

Колкото повече стрес, толкова по-високи нива на кортизол в кръвта. Колкото по-високи нива на кортизол в кръвта, толкова по-ниско либидо и повече сексуални проблеми. Мъжете, подложени на силно напрежение дълго време често не успяват да получат ерекция или да я задържат по време на секс.

Намерете правилния за вас баланс между работа и почивка. Медитирайте, тренирайте нещо, занимавайте се с хобито си, пътувайте – открийте вашия начин да се разтоварвате.

Свободното общуване с партньорката ви, спокойствието, че тя ви харесва и обича такъв какъвто сте също е от голямо значение.

 Love

3. Намалете алкохола, особено преди секс

Когато сте обърнали две големи може и да ви се струва, че сте истинска секс машина, готова за подвизи, но реалността е малко по-различна. Първо, вероятността изобщо да не получите ерекция е голяма. Второ, дори и да получите едва ли ще успеете да свършите и ще останете неудовлетворени.

Ако сте обещал на партньорката си страстна вечер, по-добре се ограничете до чаша вино.

4. Поддържайте добра устна хигиена и ходете редовно на зъболекар

Натрупването на зъбна плака, пародонтита и заболяванията на венците са честа причина за еректилна дисфункция.

Затова мийте зъбите си редовно, използвайте вода за уста и интердентална четка за зъби и ходете редовно на профилактични прегледи при стоматолог.

5. Откажете цигарите (или поне ги намалете драстично) и започнете да правите аеробни упражнения

Никотинът действа като вазоконстриктор – той не позволява разширяването на артериите в пениса, съответно притокът на кръв е по-малък и ерекцията е силно затруднена.

При 25% от мъжете, отказали цигарите преди 1 година, ерекцията се подобрява значително. Това показват резултатите от иранско изследване, проведено сред 2 800 мъже пушачи.

Аеробните упражнения пък укрепват здравето на кръвоносните съдове в тялото и подобряват кръвообращението. Затова тичайте, скачайте на въже – ще се отрази добре на цялостното ви здравословно състояние, не само на сексуалното ви представяне.

Колкото по-добре се чувствате физически и психически, толкова по-малка е вероятността да имате проблеми с ерекцията. Погрижете се за себе си и за партньорката си.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top