5 дреболии

без които не бива да тръгвате на път

Подготвяте ли багажа за лятната почивка? Нали знаете, че не е нужно да натъпчете в един сак целия си гардероб? Вземете най-необходимите дрехи и банския, всичко останало можете да си набавите на място. Не забравяйте и 5 неща, които абсолютно задължително трябва да сложите в чантата си, независимо дали отивате на българското черноморие, на обиколка из Европа или вдън гори тилилейски.

Надуваема възглавничка за врата

Ако пътувате по-дълго време със самолет, ще ви е по-удобно да спите с нея. Ако планирате да пътешествате дълго време с кола, слагайте я на врата си дори и да не спите, за да не се оплаквате от болки и схващане после. Надуваемата възглавничка за врат е изключително многофункционална – можете да си лежите на нея, докато се печете на плажа или пък докато другите похапват на пикник на някоя поляна. Не можете ли да си я купите някъде по пътя? Разбира се, но нали идеята е да ви е удобно по време на самото пътуване.

Маска за сън

Никога не се знае в какъв хотел ще попаднете. Може да се окаже, че неоновите светлини на близката реклама примигват точно във вашата стая. Ако сте тръгнали на палатка или бунгало, въобще ако ще почивате някъде, където не се очаква да има дебели завеси, то маската за сън ще ви свърши идеална работа. Разбира се, можете да си я купите и от някоя от аптеките по морето. Само дето в някои от по-малките населени места изобщо няма такива екстри като маска за сън.

Етерично масло от лавандула

То е с множество действия – гони комарите, действа успокояващо на нервите, омекотява кожата и отнема от топлината й при изгаряне, създава романтична атмосфера. Затова пъхнете едно шишенце с етерично масло от лавандула между дрехите си. Все ще ви се наложи да го използвате.

 Приготви се за път

Козметика в опаковки, удобни за пътуване

В дрогерии BeFit предлагаме цели комплекти, както и отделни козметични продукти в малки опаковки. Те се събират по-лесно в несесера ви. Малки са и можете да ги сложите дори в ръчния си багаж, когато летите със самолет.

Слънцезащитен продукт

Вярно е, че навсякъде продават, но!

  • Добре е да се мажете с него дори по време на пътуването си, за да не изгорите.  
  • Не навсякъде има тази марка плажно масло, която използвате обикновено и трябва да правите компромис.
  • Намаленията в дрогериите и аптеките е голямо и ще ви излезе по-евтино отколкото ако пазарувате на морето.

Вярно е, че всяко от изброените неща можете да си купите и докато пътувате. Ние просто ви подсещаме как ще ви е по-удобно. Приятна почивка!

Прочетете още:

Хомеопатичен гайд за лятото 

Прилошава ми по време на пътуване – какво да правя
Преди и след слънчево изгаряне

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top