5 бързи начина за справяне с пъпките

- домашни рецепти

Пъпките винаги се появяват в най-неподходящия момент. Когато ви предстои важно събитие, независимо дали романтична среща или да изнасяте презентация пред клиенти, имате нужда от цялото си самочувствие. И да, една – две пъпки по лицето определено могат да объркат нещата, ако сте твърде притеснени и като цяло не толкова уверени в силите си. Не се паникьосвайте, а пробвайте някой от вариантите за бързо справяне с пъпките, които ви предлагаме по-долу.

Разтрийте проблемните места с лед

Поставете кубче лед върху пъпката. Задръжте го за кратко, а след това разтрийте мястото без да натискате. Повторете процедурата върху всички пъпки, които искате да елиминирате. От студа, кръвоносните съдове се свиват, което прави раздразненото и възпалено място по-малко забележимо.

Намажете лицето си с масло от чаено дърво

То има антибактериално и противогъбично действие. Ползвайте го веднъж дневно.

ЖъллтъкНаправете си маска от жълтък на яйце 

Жълтъкът съдържа вещества, които убиват бактериите и намаляват възпалението. Наличието на Омега-3 мастни киселини в него пък стимулира по-бързото възстановяване на кожата, без по нея да остават белези.

Мажете с жълтък само проблемните зони 2 пъти на ден и масажирайте нежно, без силен натиск, за около 2 – 3 минути. После го оставете да изсъхне върху кожата ви. Измийте го с хладка вода след като сте стояли с него около час. Повтаряйте процедурата, докато пъпките не изчезнат.

Натривайте пъпките със суров картоф

Измивате, обелвате и разрязвате един картоф на две. След това натривате пъпките (без да натискате силно) с половинките. Картофът има противовъзпалително действие и ще ви помогне да си решите проблема по-бързо. След като приключите с натривката измийте внимателно лицето си с хладка вода.

Направете си маска с мед

Единият вариант е да мажете лицето си само с мед. Другият е да си направите маска от мед, вода и зелен чай, като тази рецепта е по-ефективна. Нанасяте маската върху лицето си и стоите с нея 15 – 20 минути. След това се измивате с хладка вода.

http://www.dreamstime.com/-image15877743

Разбира се, не очаквайте чудеса. Пъпките няма как да изчезнат мигновено, но със сигурност препоръчаните по-горе методи ще ускорят оздравителния процес на кожата ви. Прегледайте и следните статии със съвети за справяне с акне:

Митове и факти за акне

2 маски против акне
 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top