4 съвета за храненето на партита

- вижте ги

Предстоят ви натоварени седмици, в които трябва да ходите на поредица от коледни партита. Те могат да бъдат и забавни, и полезни за мрежата ви от работни контакти, но също така са и леко изнервящи, защото не можете да се отпуснете съвсем – трябва да внимавате за поведението си и да правите добро впечатление. Сигурни сме, че сте помислили за облеклото, грима, цялостното си поведение, но обърнете внимание и на това какво и как похапвате по време на фирмените коледни партита.

Хапнете преди да отидете на самото парти

Изяжте една салата, едно кисело мляко, супа или неголям сандвич преди да тръгнете. Така ще можете да опитате от вкусотиите, които се сервират на партито, но няма да се нахвърляте невъздържано върху храната.

А може да се окаже и че нищо от кетъринга не ви харесва. Ако сте хапнали предварително, няма опасност да се опияните още след първата чаша алкохол, изпита на гладно.

 хранене по партита

Не си препълвайте чинията

Ще ви е неудобно да я държите, рискувате някой малък сандвич, колбас или част от салата да попаднат върху покривката, а и правите лошо впечатление. По-добре е да минете два или три пъти покрай масата с вкусотии. Тъкмо ще се социализирате по-лесно с хора, които не познавате, докато избирате какво още да опитате.

Не взимайте неща, които не знаете как се ядат

По партита обикновено се сервират и по-необичайни ястия. Ако не знаете как се яде някое от тях, огледайте се. Потърсете поне един – двама души, които хапват от него и вижте какво правят. В противен случай рискувате да се поставите сами в конфузна ситуация.

 хранене по партита

Експериментирайте умерено

Това, че някои хапки са с по-екзотичен вкус, не значи, че ще ви харесат. Ако ви се гади от морски дарове, не пробвайте ордьовър с авокадо, майонеза, миди и октоподи, защото ще трябва да си преглътнете хапката независимо колко ви се иска да я изплюете.

Приятни приготовления за празничните дни и приятно прекарване на поредицата от фирмени коледни партита.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top