4 натурални рецепти за суха кожа

- пробвайте ги и вие
4 натурални рецепти

По време на студения сезон хората, страдащи от суха кожа, трябва да бъдат особено внимателни. От студа тя лесно се изсушава още повече и ако не се вземат мерки, започва да сърби, да се лющи, появяват се пъпчици, цепнати, ранички. Предлагаме ви 4 натурални, лесни рецепти за овлажняване на суха кожа. Прилагайте поне една от тях и няма да имате никакви проблеми.

Маслиново масло
Маслиновото масло съдържа олеинова киселина, която помага на кожата да задържи нужната й влага. Можете да го използвате за цялото си тяло и за лицето. Наливате маслиново масло в бутилка с пулверизатор. Напръсквате хавлията си и след като излезете от банята, внимателно се подсушавате с нея. Ако се окаже, че маслото се пръска трудно, поставете бутилката за няколко минути в съд с топла вода или я оставете в банята, докато се къпете. Парата ще реши проблема.

Вазелин и масло с витамин E
Тази комбинация се препоръчва за много сухи зони – колене, лакти, долната част на ръцете, стъпалата.
Изсипете 1 супена лъжица масло с витамин Е в чаша с вазелин. Намажете сухите зони след като сте си взели душ и преди лягане и ги увийте в памучен плат.

Графитес
Консултирайте се с хомеопат преди да започнете да го прилагате. Това хомеопатично лекарство се предписва при силен сърбеж и кожни заболявания, провокирани от суха кожа. То облекчава болката в напуканата кожа, омекотява я. Може да се прилага превантивно, а също и при лечение на суха кожа с язви.

Мед
Лечебните свойства на меда са отдавна известни. Вземете си крем за тяло с мед, меден вазелин или просто слагайте компрес с мед на сухите зони.

Не забравяйте, че начина ви на хранене, както и козметиката, която ползвате също могат да бъдат причина за суха кожа. Това означава, че за да се чувствате добре просто трябва да ги смените.

Прочетете още:
5 причини за суха кожа
Грижа за суха кожа
Вълшебните свойства на аргана

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top