3 съвета за грима през лятото

- бъдете неотразими през лятото

Искате да изглеждате толкова неотразимо през лятото, колкото и през зимата. Даже повече. И се чувствате наистина добре, докато не ви се наложи да сложите грим и да излезете да се забавлявате. Изведнъж сякаш натежавате с няколко килограма. Непрекъснато отскачате до тоалетната, за да погледнете дали не се е размазала спиралата ви, да не би да са останали следи от пот по пудрата. Истинско мъчение.

Предлагаме ви 3 съвета на професионални гримьори, които ще ви помогнат да си решите проблемите.

Слагайте по-малко грим.

Наистина. Съвсем лека основа, за предпочитане течна, малко сенки и спирала и сте готова. Забравете очната линия, коректора, пудрата, молива за очи, както и червилата. За устните използвайте балсам и то с UV защита. Така им придавате блясък и избягвате опасността да изсъхнат и да се напукат. Ако решите да ползвате бронзант, не забравяйте да сложите малко и върху шията и ушите. Особено ако сте с къса коса или ходите вързана на опашка.

Купете си водоустойчив грим.

Ако много държите да ползвате молив за очи, нека да е водоустойчив. Спиралата също задължително трябва да е водоустойчива. Освен това, ако искате да носите грим през деня, спокойно можете да използвате цветове, близки до естествените. Така подчертавате своята свежест, без да рискувате всичко да се размаже.

 http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photos-young-fit-brunette-caucasian-woman-posing-pink-swimsuit-image-taken-sea-sky-resort-background-image30105278

По-малко грим – повече цветове.

Става въпрос за вечерния грим. Пестете и от него. Не използвайте цялото бойно снаряжение, което се намира в козметичната ви чантичка. Може спокойно да гримирате само очите си. Изберете свежи, ярки цветове, които отиват на тоалета ви, и експериментирайте. Така акцентът ще бъде върху красивите ви очи.

Друг вариант е да си сложите само розов руж и розов балсам за устни.

Трети – да си сложите само червило и молив за устни. Изберете отново подходящ, свежарски цвят. Забравете за кафявото например. Не забравяйте да попиете устните си със салфетка след като сложите първия пласт червило, а после и втория. Така вероятността всичко да се размаже и разтече е сведена до минимум.

Лятото е сезон за почивка. Ако гримът ви носи повече дискомфорт отколкото самоувереност, просто не се гримирайте. Напръскайте лицето си със студена вода, сложете едно цвете в косите и се забавлявайте.

Прочетете още:

Съвети за грима през лятото 
7 съвета за свежа и здрава кожа през лятото 
Грижа за краката през лятото 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top