3 пролетно-летни маски за лице

- освежете лицето си

Подхранвайте кожата на лицето си с подходяща маска и тя винаги ще е здрава, свежа и сияйна. Добра идея е да пробвате няколко различни маски и да сменяте периодично тази, която използвате вече няколко месеца. Предлагаме ви 3 пролетно-летни маски за лице, които да пробвате през този сезон в зависимост от нуждите на кожата ви. Помнете, че летните удоволствия и изкушения – слънце, солена вода, вятър, пясък, твърде много партита – също оказват своето въздействие върху нея.

Маска за лице за мазна кожа със зелена глина Cattier Masque a L’argile Verte

Кожата ви е смесена или мазна и топлите дни на късната пролет и лятото се превръщат в малък кошмар за вас. Започнете да си правите маска с глина. Различните видове глина имат почти магичен ефект върху мазната кожа. Те я стягат, изсушават, ексфолират. Добре е към тях да се прибавят и съставки с подхранващ и омекотяващ ефект.

 Маска с глина

Маската със зелена глина на Cattier отговаря на всички тези условия. В състава й, освен зелената, влиза и бяла глина, био жожоба, био мента и етерично масло от розмарин.

Двете глини почистват кожата и стягат порите. Маслото от био жожоба има защитен и хидратиращ ефект. Етеричното масло от розмарин прави кожата мека и избистря тена.

С нея лицето ви няма да лъщи, а кожата ви ще е спокойна и здрава.

Хималая, освежаваща плодова маска за лице

Плодовете са едно от богатствата на пролетта и лятото, затова защо да не пробвате плодова маска за лице. Тази специално е подходяща за нормална към суха кожа.

В състава й влизат: ябълка, краставица, смокиня, папая и минерална глина.

Ябълката има подхранващ и почистващ ефект. Грижи се кожата да е свежа и сияйна.

Краставицата хидратира и охлажда.

Смокинята помага за възстановяването на еластичността на кожата и свежестта й.

Минералната глина стяга порите и подобрява кръвообращението.

Папаята прави кожата по-гладка и помага за редуцирането на луничките.

 Маски за лице

Adwin регенерираща 3D маска за лице + серум с екстракт от охлюви

Тази маска е предназначена за дами, които вече използват подмладяващи продукти. За по-голяма ефективност към нея е прибавен и серум с екстракт от охлюви.

Първо използвайте серума. Той подготвя кожата на лицето ви за маската и улеснява абсорбирането на полезните вещества, които получавате от нея. Съдържащият се и в серума и в маската екстракт от охлюви хидратира кожата, подхранва я, стимулира възстановяването на еластичността й.

Изберете вашата пролетно-лятна маска за лице и я ползвайте редовно.

Прочетете още:

Органични маски


2 маски против акне
Проблеми с кожата при тийнейджъри
 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top