3 покупки за по-удобна грижа за бебето

вижте ги

Глезотии, които могат да ви улеснят живота

Всичко от списъка със задължителни покупки за бебето е налице. Сега ви остава да решите искате ли да се поглезите с нещо от незадължителните и да си направите шопинг терапия или ще бъдете разумна, практична и с не толкова широки пръсти. Ако все пак решите да се отпуснете, ето три покупки, към които можете да се насочите.

Повивалник

Не е задължителен, защото и без да го имате ще повивате бебето чудесно. Но ви улеснява живота, защото можете да го поставите на маса, шкаф или на леглото и да не се налага да се навеждате, докато повивате малкото си съкровище. Ако сте по-висока, това определено ще е облекчение.

Някои модели повивалници са сгъваеми, за да не заемат много място. Други са със специални отделения за пелени, дрешки, козметика – всичко необходимо за бебето. Малки удобства, които се оказват важни при изтощителните грижи за бебо.

 повивалник

Възглавница за кърмене

Тя се поставя около кръста, а бебо се полага отгоре, докато суче. Така не ви тежи на ръцете и се чувствате по-добре. Истината е, че можете да ползвате всяка обикновена възглавница, която имате у дома. Много майки казват, че имат възглавница за кърмене, но я ползват. Други са я купили още по време на бременността и твърдят, че им е било по-удобно да спят с нея в последните месеци, когато коремът им е бил вече много голям.

Ако все пак решите да си купите такава глезотия, потърсете по-евтин модел.

Шезлонг за бебе

Той е лек, мести се лесно, в него бебето е в безопасност. Може да размахва крачета и ръчички, да си играе с окачените играчки. Вместо да оставяте мъника в креватчето му в спалнята, докато домакинствате, и да отскачате да го наглеждате на всеки 5 – 10 минути, просто го слагате в шезлонга и го взимате при вас.

Много търсени са моделите с вибрации. Шезлонгът вибрира и бебето се успокоява, заиграва или се унася в сън.

Ако нямате бюджет за всички неособено нужни покупки, изберете една – две, които ви се струва, че най-много ще ви улеснят и се поглезете с тях.

Прочетете още:

Силиконови зърна, част 1

Как да къпем бебето

Най-добрата четка за зъби за деца

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top