3 козметични продукта за всеки дом

- задължителни

Ясно е, че всеки в дома ви има свой рафт с козметика. Шампоани, кремове за лице и ръце, балсами за коса, гелове – всеки член на семейството има своите предпочитания и рядко посяга към чуждите флакончета и кутийки. Това, разбира се, е чудесно. Добре е обаче да имате три резервни козметични продукта, които можете да приложите в неизброим брой спешни ситуации.

 

Крем „Здраве”

Може опаковката му все още да ви се вижда малко ретро, но това е крем с наистина доказано действие. Дръжте една кутийка от него подръка. Той е просто безценен, когато някой се оплаква от раздразнена и възпалена кожа. Действието му е бързо, ефективността висока. Ако другите ви кремове са свършили, този ще спаси положението, докато си купите нов и няма да позволи на кожата ви да стане суха, опъната и болезнена.

Разгледайте и новите продукти на същата марка – олекотени кремове за всекидневна употреба и страхотни шампоани против пърхот – с наистина отличен резултат.

Крем от невен

Ако в дома ви има малки деца, той е повече от задължителен. Действа успокояващо и противовъзпалително. Прилага се в огромен брой случаи – при порязване, ожулвания, изгаряния – слънчеви и битови, ухапвания от насекоми, кожни инфекции, екземи.

 3 задължителни козметични прдоукта

Ножчета и крем за бръснене

Сигурно имате всякакви ултрамодерни машинки за бръснене, епилиране, подстригване, но всички те работят на ток или с батерии, чупят се с времето и то винаги в неподходящия момент, когато ви е по-трудно да ги замените. Затова ви препоръчваме да държите в шкафчето в банята няколко ножчета, самобръсначка и крем за бръснене. В критичен момент ще свършат работа или на вас или на пратньора ви.

Дръжте в шкафчето и едно шишенце етерично масло от лавандула. Действа успокояващо, помага ви да се преборите с главобола, може да се ползва за основа, когато си правите комбинации с други масла.

Не си казвайте „За какво са ми и тези неща в шкафа.” Колкото по-добре сте подготвени за спешни случаи и необичайни ситуации, толкова по-рядко ще ви сполетяват такива.

Прочетете още:

Няколко довода „за” българската козметика
Козметика с джинджифил
5 домашни зимни маски за коса
 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top