3 билкови мехлема

които е добре да имате у дома

Спомняте ли си кои 3 мехлема сме ви препоръчвали за лятото? Не? Припомнете си статията, хубаво е да добавите тези билкови мехлеми и към домашната си аптечка. Особено ако детето ви вече тича, подскача и понякога се връща от игра с обелени колене, ожулено или нахапано от насекоми.

Предлагаме ви и още 3 билкови мехлема, подходящи за хора с активен начин на живот, които жонглират с многобройни задачи и са подложени на голям стрес.

Болкоуспокояващ гел с арника, борово масло, розмарин и градински чай

Тези от вас, които се поддържат във форма с някакъв вид спорт, ще го оценят особено много. Този гел има болкоуспокояващ ефект при спортни травми и стимулира по-бързото изчезване на синините.

Боровото масло се използва за потушаване на мускулни болки, стимулиране на кръвообращението, артрит. Действа освежаващо и тонизиращо при психическа и физическа умора.

Розмаринът е с ободряващо и общоукрепващо действие. Стимулира по-бързото заздравяване на раните.

 крем с арника

Градинският чай действа противовъзпалително и успокоява раздразнената кожа.

 

Дерматологичен вазелин

Той е изключително полезна и практична придобивка. Няма никакъв мирис, няма цвят. Действа успокояващо на кожата и особено през студените дни е добра идея да си го носите в чантата и да се мажете с него периодично. Предпазва кожата от изсушаване, замърсяване, напукване. Омекотява грубата на кожа на проблеми места като лакти, пети, колена. Препоръчително е хора, които вършат тежка физическа работа или работят с препарати и химикали, да мажат ръцете си с вазелин след като ги измият.

Дамите могат да намерят още десетки приложения на дерматологичния вазелин. Например да укротяват буйните си вежди като съвсем леко ги намажат с него или да успокояват лицето си след обезкосмяване.

 вазелин

Гел с мента, ментол и камфор или леден гел за разтривки

Това е гел с почти вълшебно действие. Масажирайте се с него, когато сте преуморени физически или психически, когато се чувствате отпаднали или пък настинката заплашва да ви повали. Ще усетите мигновено облекчение, ако ви боли главата, напрегнати сте или не спите добре.

Ментата действа успокояващо, помага ви да се отпуснете.

Ментолът и камфорът облекчават болките, стимулират кръвообращението. Камфорът се използва много често при невралгии, раздразнена кожа и изгаряния. Той стимулира нервните окончания и намалява усещането за болка.

Този гел за разтривки първо действа разхлаждащо, докато се успокоите, а след това ви обзема приятно усещане за топлина.

Представете си как след тежък ден се прибирате у дома и няколко минути след като сте се намазали с подходящия билков крем се чувствате спокойни и отпочинали. Добре звучи, нали? Опитайте.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top