highlighter
21.12.2018

Хайлайтър

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...   |   0 Коментара

Ако сте изкушени от макиажа, вероятно не само знаете какво е хайлайтър, но и успешно го използвате. Но ако гледате на гримирането като на необходимо зло, или дори не чак толкова необходимо, има вероятност даже и да не сте чували за него.

Що е то хайлайтър

Хайлайтърът е още един модерен продукт за разхубавяване. Той спада към средствата за контуриране и скулптриране на лицето и въпреки че е сравнително нов на нашия пазар, той е много харесван от професионалните гримьори и от дамите, които държат винаги да изглеждат перфектно.

Основната му задача е да прикрива несъвършенства като неравен тен и пигментации, торбички под очите и тъмни кръгове. В умела комбинация с по-тъмен фон дьо тен той буквално може да премоделира лицето – примерно, да направи носа по-фин и деликатен или да „повдигне“ скулите, да направи устните по-пълни и т. н. В същото време в него са вградени частици, които отразяват светлината и така озаряват нежно лицето, придават му свежест и младежка сияйност. Като всички съвременни продукти на цветната  козметика, той съдържа съставки за подхранване и хидратиране на кожата.

Видове хайлайтър

Вече се досещате, че и той е под формата на пудра и компактен, но можете да го намерите още като стик или молив. Добре е да е със същата текстура като другите продукти за грим, които вече имате и ползвате.

Предлагат се различни нюанси, които подбирате според цвета на кожата си. За да изпълнява функциите си, е задължително да бъде по-светъл от кожата. Опитни момичета подсказват, че като хайлайтър можете да ползвате и качествени светли сенки.

На пазара ще срещнете матови и перлени хайлайтъри. Познавачите твърдят, че ако искате да маскирате и просветлите тъмни кръгове, петна и несъвършенства на кожата, е по-добре да изберете матов.

Перлените осигуряват повече блясък и сияйност, но и с това не бива да прекалявате.

highlither

Как да поставяте хайлайтъра

Той се нанася едва след пудрата, след като вече сте положили основата и фон дьо тена. Използва се само за местата, на които имате нужда от корекция. Общо взето те са фиксирани – над веждите и точно под чупката им, във вътрешния ъгъл на окото, от върха на носа по костта му до веждите, в средата на челото, над скулите и под очите при нужда, над средната част на горната устна, в средата върху долната, върху челюстта, на брадичката и ключиците.

Независимо каква е формата на хайлайтъра и дали го нанасяте с четка, с бюти блендер, със самия стик или с пръсти, много е важно той плавно да прелива с останалата част на грима, да е по-скоро незабележим, да не се откроява рязко и да не е на петна.

Особено препоръчителна е употребата му за постигане на зашеметяваща визия при вечерни събития.

Ако все още не сте ползвали хайлайтър, коледните и новогодишните празници са точното време да пробвате. Нали искате да изглеждате различно по партита и събирания!

Етикети:

Сподели:

Остави коментар