Сминдух – ползи

- научете повече за полезните свойства тук

Сминдух за по-добро представяне в леглото
Сминдухът е основна подправка за шарената сол, която пък присъства неизменно на българската трапеза. Какво общо има това с представянето в леглото? Шарената сол специално не много.
Как сминдухът повишава тестостерона

Всред множеството ползи за здравето, които носи консумацията на сминдух, е и повишаването на тестостерона. Каква е причината за това?

Сминдухът е богат на сапонини – фитохимикали, които стимулират отделянето на лутеинизиращ хормон от хипофизата. Той пък стимулира произвоството на тестостерон.

  Сминдух

Каква е ползата от повишения тестостерон

Увеличава се сексуалното желание и господата действително се представят по-добре в леглото.

Помага за увеличаване на мускулната маса, мъжете с нормални към високи нива на тестостерон по-лесно контролират теглото си и имат повече енергия.

Господата, които се чувстват здрави, с тонус, харесват фигурата си и имат по-силно либидо, по-често правят секс. А редовният секс е полезен за здравето, за самочувствието, за връзката ви. Намалява стреса и риска от рак на простатата, и укрепва имунната система.

И за да стане това е достатъчно да хапвам повече сминдух?

Всъщност не. Изследванията как самата подправка влияе върху сексуалното желание и мъжкото можене са доста противоречиви. В изсушен вид подправката съдържа полезни вещества: сапонини, желязо, калий, калций, цинк, фосфор, мед, манган. Само че те не са в достатъчно количество, за да се каже категорично, че помагат за повишаване на тестостерона.

За сметка на това е доказано, че екстрактът от сминдух е с наистина високо съдържание на сапонини.

Ето защо често ще го откриете като съставка в добавки за увеличаване на мускулната маса и за повишаване на либидото.

 Сминдух

Препоръчваме ви да ползвате тези, които са изцяло на растителна основа. Те не са опасни за здравето ви, както стимулантите на химическа основа, а са ефективни.

И разбира се, ако имате проблеми в леглото – не разчитайте само на добавки, говорете с половинката си, потърсете и помощ от специалист. Знаем, че мъжете никак не обичат да говорят за този тип проблеми, но много често те са бързо и лесно решими, ако не им позволите да се задълбочат.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top