Аюрведичен чай – ползи

- вижте ги

В наши дни аюрведа се приема за форма на алтернативна медицина. Индийците вярват, че това е изначалната система за хранене и поддържане на здравето, дадена им от бог Вишну преди повече от 5000 години. Тя комбинира упражнения, специални начини на хранене, масажи, медитация. Целта е, с тяхна помощ, всеки човек да постигне физически, психически и емоционален баланс и да съумее да го поддържа, като в същото време живее в хармония с природата и заобикалящата го среда. Едно от важните средства за постигане на тази цел е и пиенето на аюрведичен чай.

Какво представлява аюрведичният чай

Това са комбинации от билки, плодове и подправки, които аюрведа лечителите използват от хиляди години. Някои от тях помагат за общото укрепване на здравето, други се препоръчват за конкретни болести, трети се пият при безпокойство или за повдигане на тонуса. В тези чайове няма кофеин, затова няма и ограничения в количеството и времето, по което ще ги пиете.

 http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-woman-drinking-tea-wellness-spa-bath-robe-relaxation-room-image52708486

Какви са ползите от аюрведичния чай

Не е задължително да сте наясно с всички тайни на аюрведа, за да пиете аюрведичен чай. Ако се стремите към простичък, спокоен, здравословен начин на живот, тези чайове могат само да ви помогнат. Разбира се, те са различни типове и свойствата на всеки един зависят от състава му, но най-общо полезните им свойства са следните:

  • повишават енергията, карат ви да се чувствате по-жизнерадостни;
  • помагат за подобряване обмяната на веществата – това е и една от причините често да се ползват от дами и господа, които искат да отслабнат;
  • стимулират прочистването на тялото от токсини – аюрведа чай е добро решение за вашия разтоварващ ден;
  • действат противовъзпалително.

Разгледайте различните видове аюрведични чайове, за да намерите подходящия за вашите цели. Имайте предвид, че всички негови съставки трябва да бъдат органични и да притежават био сертификат за това.

Ако търсите аюрведа чай, който да ви помогне при по-сериозно заболяване, непременно първо се консултирайте с лекар.

 

Прочетете още:

 

Различен чай за всяка част от деня

Почистете лицето си с чай

Пиене на чай – вредни навици 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top