11 начина да се отървете от мазнините

- започнете още сега

Отскоро тренирате редовно. Не искате да правите мускули като корабни платна, отслабване, стягане и все пак наличието на някакви мускули са крайната ви цел. Предлагаме ви и 11 трика, с помощта на които да загубите мазнини и да натрупате мускулна маса.

Правете кардио тренировка сутрин.

Изпийте чаша сок или изяжте един плод и след това направете две кратки кардио сесии от 45 до 60 минути всяка.

Контролирайте приема на въглехидрати.

Най-добре е да ги приемате преди и/или след тренировка. Така сте спокойни, че тялото ви ги усвоява, а не ги натрупва под формата на мазнини. 25 до 35 грама въглехидрати на ден са ви достатъчни. Ако по някаква причина ви се наложи да приемате повече от това количество, то поне се убедете, че са от богати на фибри зеленчуци.

Научете се да контролирате глада си.

В този случай, ако не пиете хранителни добавки за подтискане на апетита, опцията е само една – ядете често малки порции храна и пиете много вода.

Старайте се да не консумирате много мазнини и въглехидрати заедно.

15 гр мазнини и 15 гр въглехидрати на ядене са напълно достатъчни. Добре е да знаете, че въглехидратите освобождават инсулин, който запазва всичко в кръвния поток и мазнините много бързо се превръщат в телесни мазнини и започват да се натрупват.

 11 трика за отслабванеЯжте рибено масло.

Да, не е много приятно на вкус, но ви помага да усвоявате повече въглехидрати по-бързо.   

Посъветвайте се с вашия фитнес инструктор и пийте добавки за изгаряне на мазнини.

Кофеин, синефрин, екстракт от зелен чай, йохимбин, л-карнитин, капсаицин, гугулстерон, etc. – са добавки, които се пият преди да започнете кардио тренировката и определено правят по-лесно изгарянето на мазнини.

Приемайте протеини преди лягане.

Имате проблеми с нощния глад? Около час преди лягане изяжте една чаша извара. (Друг вариант е да пиете казеинов протеин на прах.) Според специалистите, ако регулирате дневния прием на калории и тренирате редовно, организмът ви ще преработва храната по един и същи начин и през деня и през нощта.

Яжте  цитрусови плодове

Освен, че съдържат много витамин С и като цяло са полезни за здравето, те са много кисели и не повишават инсулина ви толкова, колкото останалите плодове.

Не си позволявайте големи разлики в килограмите за кратко време.

Първо, това е крайно нездравословно и второ, достатъчно е да си спазвате диетата и да тренирате 2 до 3 пъти седмично, за да сте във форма.

Тренирайте редовно.

Не пропускайте. Ако прецените, че кардио тренировка от 45 минути е дълга за вас, то правете я по-кратка (30 минути) 2 пъти в седмицата.

Не гладувайте.

Ако сте много гладни, хапнете нещо малко. Не гладувайте. Изберете храна, богата на бавни и средни въглехидрати, защото те притъпяват глада и забавят метаболизма.

Бъдете упорити, слушайте тялото си и ще успеете!

Прочетете още:

Загуба на мазнини през лятото 

5 добавки за загуба на тегло 
Спортни добавки 
 
 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top