10 признака, че стресът ви идва в повече

Вижте кои са най...

Чувствате се добре? Нямате никакво време да обръщате внимание на болежки и капризи? Вие сте просто суперсила! Това може само да ни радва. Все пак, възможно е тялото ви да сигнализира, че имате нужда от почивка, без да забелязвате. Отдъхнете секунда. Вижте кои са най-честите признаци, че стресът ви идва в повече и се заслушайте в себе си.
Боли ви глава през почивните дни. Това се случва често, когато натоварването през седмицата е бил по-голямо от обикновено. Внезапното му намаляване води до мигрена.
Силни болки по време на цикъл. Жените, които са по-тревожни и стресирани изпитват два пъти по-силни болки по време на цикъл. Изследователи смятат, че това се случва, защото се разрушава балансът на хормоните. Препоръчват фитнес и физически упражнения, за да се избавите от проблема.
Болки в челюстта от стискане, скърцане със зъби – обикновено по време на сън. Наличието или увеличаването на тези прояви е сигурен признак, че напрежението е по-голямо отколкото можете да понесете. Опитайте се да се контролирате.
Кошмари. Обикновено сънуваме хубави сънища. Когато започнете да сънувате кошмари и това се повтаря често, значи имате проблем. Не забравяйте, трябва ви осем часов пълноценен сън на тъмно и тихо, за да си починете наистина.
Кървене на венците – ако сте твърде стресиран, рискът от пародонтоза при вас е двойно по-висок. Хронично повишените нива на хормона на стреса – кортизол – увреждат имунната ви система и позволяват на бактериите да стигнат до венците ви.
Имате акне без видима причина. Стресът води до повишено възпаление на кожата. Потърсете кремове против акне, намалете сладкото, почиствайте кожата си редовно и си почивайте.
Консумирането на повече сладки неща. Това също може да е знак, че работите вече на автопилот. Имайте предвид, че повишеният апетит за сладко, противно на митовете, не се среща само при жените.
Сърбяща кожа. Ако страдате от дерматит, псориазис или екзема, заболяването ви се обостря при повишаване на напрежението.
Алергични реакции. Хормонът на стреса стимулира производството на lgE антитела.
Болки в стомаха, главоболие, болки в гърба, безсъние – тревогата и стресът провокират всичко това. Разбира се, ако често имате такива болки, трябва да се консултирате с лекар и да изключите вероятността да са симптом за по-сериозно заболяване.
Нито едно от изброените неща не може да се отнесе към вас? Това е страхотно! Значи сте създали баланс между работа и удоволствия.
Притежавате няколко от изброените признака? Вземете си почивка. Наистина. Разхождайте се повече. Изключвайте за един час на ден мобилния си телефон. И се грижете за себе си. Ако сте си починали, можете да свършите повече неща, по-добре и за по-малко време.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top