Чай през лятото

Какво пиете за да се разхладите през лятото?

Вероятно и вие сте чували, че ако пиете топъл чай през лятото, ще се изпотявате повече и тялото ви ще се охлажда повече. Това твърдение е вярно само в частта с изпотяването. Със сигурност няма да се почувствате по-разхладени, ако изпиете няколко чаши горещ чай.

От друга страна през лятото е важно да пиете много течности. Вие вероятно наблягате на газираните напитки, бирата и ментата. Това е чудесно, но всички тези напитки малко се разминават със здравословния начин на живот. Не искаме да кажем, че бирата е вредна, но всичко е въпрос на мярка, нали така?

Прекомерната употреба на газирани напитки пък действа пагубно на зъбите, килограмите и гладката ви кожа. Победата на кока-колата над борбата с целулита винаги е съкрушителна.

Затова чаят не е никак лоша идея. Можете да си купите готов студен чай от магазина, но ако погледнете етикета му, ще откриете, че той е пълен почти с толкова химия, колкото и газираните напитки.

Изберете си няколко различни вида и си пригответе студен чай в къщи. Можете да пиете студен черен чай сутрин, вместо кафе.

През деня можете да заложите на някой плодов – например чай от сушени ябълки с джинджифил. Добавяте му малко канела и лимон по ваше желание. Оставяте го в хладилника и имате прекрасна напитка за целия ден.

Зеленият чай също е освежаващ и тонизиращ. Той е полезен за венците, сърцето, кожата ви. Хубаво е да не прекалявате с употребата му преди да проверите как се чувствате след една-две чаши, защото при някои хора зеленият чай има разхлабващо действие.

Различни видове билкови чайове, екзотика като хималайски чай например – всички те са едно добро решение за летните месеци. Можете да експериментирате с вкусовете без притеснения и се възползвате от полезните им свойства.

Какво по-хубаво от това?

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top