Хранителни добавки за пролетта

- кои са най-подходящи?

Пролетта е в разгара си и може би дори нямате време да усетите умора и отпадналост. Вероятно организмът ви сам е успял да се справи с минаването от зимен на пролетен режим. Много се радваме за вас, ако е така. Но ако имате нужда от подсилване, прочистване и нова енергия, пийте някоя от изброените по-долу добавки. Ще ви помогне.

Бял трън

Това е отлично средство за детоксикация. Въздействието му върху черния дроб е много голямо. Ако сте прекалили с алкохола, тежките храни, цигарите, то ежедневният прием на бял трън ще ви помогне да прочистите организма си от отровите и вредните вещества и да се почувствате освежени и доста по-енергични. А и тази хранителна добавка е добър начин да подготвите организма си за лятото – времето на партитата, приключенията и много напитки.

Пробиотици

Смяната на зимния начин на хранене с пролетен не винаги се отразява добре на организма. Особено ако рязко минете от свинско със сметана и гъби на зелена салата с репички и препечени филийки.

Пробиотиците са полезни за храносмилателната система. Те определено ще ви помогнат да се чувствате комфортно с пролетната си диета.

Хранителни добавки

Женшен

Препоръчваме ви да се консултирате с лекаря си кой от двата вида женшен да пиете. Тази хранителна добавка намалява умората значително, помага ви да се справите със стреса и да се заредите с енергия. Удължаването на деня от една страна ни влияе благотворно, но от друга този период от деня, в който сме активни, определено се увеличава. Това често води до умора и без да се претоварвате особено много на работа или с домашни дейности.

Витамин С

500 мг витамин С дневно подсилват имунната система. Те стимулират и производството на колаген – основната причина за гладката и здрава кожа. А това определено е важно, предвид приближаващите жарки летни дни.

Цинк

Той има същото действие, както и витамин С – подсилва имунната система и спомага за здравата и свежа кожа.

Разбира се, само с хранителни добавки няма да минете. Комбинирайте ги със здравословна диета, пиене на повече течности и физически упражнения или дълги разходки в парка. Така ще усетите ефекта им далеч по-бързо и силно.

Прочетете повече

Подготовка на кожата за лятото
Пролетна умора при децата
Пролетна диета – как да вляза отново във форма

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top