Хомеопатия през лятото

Знаем, че лятото е сезонът на отпуските, романтиката, пътуванията...

Знаем, че лятото е сезонът на отпуските, романтиката, пътуванията, забавленията и приключенията. Често забравяме, че той има и друго лице и спокойно можем да го наречем – сезонът на слънчевите изгаряние, порязванията, натъртванията, ужилванията и ухапванията. Е, тези от вас, които страдат от морска болест със сигурност не забравят за това.

Естествено, няма как да се превърнете на подвижна аптека, нито е разумно непрекъснато да пиете хапчета и да товарите организма си с химия. Доверете се на хомеопатичните средства и природната медицина.

В случай на порязване, ожулване или натъртване, можете да използвате мехлем от невен. Той ще ви предпази от инфекции и ще стимулира по-бързото зарастване на раните ви. Някои специалисти го препоръчват и при слънчеви изгаряния.

За да се предпазите от насекоми и ухапвания, повечето хомепати препоръчват да приемате витамин В1 и да се мажете със соево масло. Ако комарите вече са ви нахапали, можете да прибегнете до Urtica urens (коприва), която ще облекчи сърбежа ви.

При ужилване от пчела имате два варианта. Ако ужиленото място е студено и чувствате пулсираща болка, приемете Ledum palustre (див розмарин). Ако усещате, че мястото е горещо, ако е подуто и чувствително към допир, по-добре вземете Apis Mellifica (медоносни пчели).

Надяваме се, че сте отговорни към себе си, не се излагате на най-силното следобедно слънце и ползвате плажно масло с подходящ за кожата ви фактор. И все пак може да се случи да изгорите. Без паника. Приемайте Belladonna. Болката ще отмине по-бързо и кожата ви ще започне да се възстановява.

Отпуската обикновено е свързана с много пътувания. Ако ви прилошава във въздуха, в кола или пък страдате от морска болест, от част от почивката ви се превръща в живо мъчение. Затова можете да пиете Cocculinum.

Всички тези хомеопатични лекарства ще намерите в аптеките и дрогериите. Ако имате нужда от допълнителни указания, за приемането на едно или друго от тях, посъветвайте се със специалист хомеопат.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top