Хобито, щастието, успехът и Коледа

- как се съчетават те?

Всички сме заети хора. Вечно бързаме, тичаме нанякъде, уморяваме се, после сядаме пред телевизора или на компютъра и си мислим, че правим всичко, за да сме щастливи. А вие имате ли хоби? Звучи ви странно? Нямате време за такива неща? Помислете си пак! Става дума за нещо, което носи удоволствие, кара човека да се чувства доволен и да релаксира, като осмисля малкото му свободно време.
Някои ходят на риболов или скитат по планините. Други колекционират марки, трети плетат, бродират, или правят картички. Може би дори имате близки, които са луди по кактусите, орхидеите, дърворезбата, готвенето. Хобито ви осигурява поле за изява без да се съобразявате с изисквания и нареждания. Дава размах на фантазията и въображението ви, отприщва творческата ви енергия. То е като любовта – давате, без да пресмятате и да очаквате дивиденти. Когато се занимавате с любимата дейност, сте напълно свободни, напълно себе си.
Хобито и работата
Вероятно сте чували фразата – „Ако искате да не работите, изберете си работа, която обичате!“ Вероятно също сте чували за не един и двама, които са превърнали в успешен бизнес хобито си – все едно дали то е отглеждане на цветя, фризьорство или гримиране. Когато имате хоби, което ви прави щастливи, неусетно от дилетанти се превръщате в умели, отлично подготвени експерти в тази област. Търсите новостите, следите тенденциите, откривате свои техники и методи на работа. И тогава съвсем естествено успешното хоби започва да носи приходи.
Хобито е повече от удоволствие – то е поле за пълноценна реализация.
hobi_podarak
Как да подарите хоби
В списъците с неща, които искаме да направим през новата година, повечето от нас включват такива, за които отдавна мечтаят: Да посетят, да направят, да се научат и т. н. Възползвайте се от нереализираните мечти на близките си и им направете подарък, който ще им помогне да се сдобият с хоби.
Подарете въдица,
подарете фотоапарат,
подарете комплект красива прежда и игли
или семенца и ръководство за засяването и отглеждането им,
подарете готварски курс
или комплект гримове.
Може би зад неуверените цапаници по лицето на дъщеря ви се крие талантът на голям гримьор. Дайте ѝ шанс да разбере. Подарете ѝ първия комплект за макиаж, запишете я на курс, покажете ѝ лично, ако умеете!
Онези дърводелски длета, които половинката ви се кани да си купи от толкова време, – подарете му ги сега! Във всеки къс дърво се крие приказен образ – може би точно той ще го види и ще го освободи.
Дайте шанс и на себе си! Вие най-добре знаете за какво копнеете и какво ви носи радост. Иде Коледа – миговете, в които всичко е възможно! Иде Нова година – точното време за нови начинания и нов живот. Бъдете щастливи!
Прочетете още:
„Стрес и депресия на празници“
 
 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top