Термална вода

- за перфектно почистване на кожата

Смятате, че е напълно безсмислено да давате пари за бутилирана чиста вода, с която да си освежавате лицето. Ами нали има вода от чешмата за тази цел? Предлагаме ви да се запознаете с произхода и свойствата на термалната вода и след това да я отхвърляте като опция за почистване, подхранване и освежаване на кожата.

Термалните води идват от дълбините на земята и естествената им температура е от 20 до 63 градуса по Целзий. Колкото по-висок е градуса, толкова по-висока концентрация на минерали има във водата. По-високото съдържание на един или на друг минерал в нея зависи от района, от който идва. Най-общо термалните води могат да се класифицират в три групи:

– хипертонични – с високо съдържание на соли;

– хипотонични – с ниско съдържание на соли;

– изотонични – със състав близък до този на кръвния серум.

Те се използват в балнеологията и в производството на козметични продукти. Можете да си купите и само термална вода под формата на спрей.

Основните марки, които я предлагат са Vichy, Avene и La Rosche-Posay. Изберете своята в зависимост от проблема, който имате и типа кожа. Някои термални води са по-богати на мед, което усилва противовъзпалителното им действие. Други са с високо съдържание на магнезий, който контролира правилното функциониране на клетките. Ако имате нужда от подхранване на кожата, потърсете термална вода, богата на желязо.

Можете да използвате термалната вода за освежаване, почистване на лицето и за успокояване на зачервена и раздразнена кожа.

Ако имате проблемна кожа или търсите с какво да замените досегашните продукти за лице, които сте ползвали, обърнете внимание на термалната вода. Четете внимателно етикетите, изберете си най-подходящата за вас и пробвайте.

Прочетете още:

Мицеларен разтвор

Розата – ползи за здравето

Бергамот 

Проверете какво ви предлага дрогерия Be Fit:

Термална вода

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top