Серумите за лице

– за по-млада и по-здрава кожа
Серуми за лице

Серумите за лице са формули с нисък вискозитет, които съдържат висока доза концентрирани активни съставки (до 70% срещу 5-10% за другите продукти). Поради това те проникват в кожните пластове на лицето по-интензивно и осигуряват по-бързи и по-забележими резултати. Не оставят усещане за омазняване и лепкавост. Понякога могат да са и малко по-гъсти – като гел или крем. Като цяло са на водна основа и не съдържат тежки масла.

Видове серуми

Те обикновено са предназначени за решаване на конкретни проблеми. Насочени са към разнообразни цели, но все пак се открояват няколко основни категории:

За хидратиране и рехидратиране

Достатъчното влага в епидермиса го прави да изглежда свеж, плътен и стегнат, по-млад. Хидратиращите серуми за лице изпълват фините линии и бръчки, намаляват появата на нови. Чести съставки са хиалуроновата киселина, витамин В5 и др.

За успокояване

Има формули за чувствителна, склона към атопия кожа, както и за мазна акнеична, склонна към акне. Една от най-важните им съставки е ниацинамидът (В3), включват и противовъзпалителни вещества.

Срещу стареене 

Намаляват и забавят появата на фини линии и бръчки, възстановяват еластичността. Стимулират производството на собствен колаген и обновяването на клетките. Често съдържат ретинол, серамиди, сквалан, пептиди и т. п.

За антиоксиданта защита

Противопоставят се на действието на външните и вътрешни свободни радикали, пазят от щетите, които те нанасят на клетките. Активността им се осигурява от антиоксидантни вещества като витамините А, С, Е и фитохимикали като ресвератрола.

Серуми за лице срещу хиперпигментация

Действат за избелване на петна и предотвратяване на появата на нови, за освежаване на тена и връщане на сияйността. Сред най-типичните съставки са гликолова, коджикова, млечна и ферулинова киселина, витамин С, екстракти от гъби и билки (женско биле).

За укрепване на кожата

Поддържат естествената защитна бариера и хидро-липидния филм.

За околоочния контур

Срещу тъмни кръгове, подпухналост, умора и бръчки (пачи крак).

Репаративни

Възстановяват структурата и подобряват текстурата, свиват порите.

Как и кога да използвате серумите за лице

Поради фината текстура и бързото проникване в кожните пластове, е по-добре да ги използвате преди овлажнителя и крема. От своя страна те ги запечатват и увеличават максимално полезността им.

Въпреки че мощните серумни формули се смятат за тежката артилерия за възстановяване на кожата и забавяне на стареенето, най-добре е да ги включите в рутинната си грижа още на границата на 20-те и 30-те си години. Те ще ви осигурят защита срещу дехидратация, преждевременна поява на фини линии и бръчки по лицето, обезцветяване и хиперпигментация, увреждане от свободните радикали и т. н.

Серуми за лице

Добре е да ги прилагате след почистването сутрин и вечер, но все пак определящият критерий е какви цели преследвате с употребата им. Така серумите

  • за антиоксидантна защита нанасяйте сутрин за предпазване от слънчевата светлина, замърсителите в околната среда, нахлуващите отвън свободни радикали;
  • против пигментация – обикновено се нанасят вечер, защото често повишават фоточувствителността на епидермиса;
  • за забавяне на стареенето – приложени вечер, подкрепят обновителните процеси и регенерацията на кожата;
  • хидратиращи – два пъти дневно, сутрин и вечер;
  • ексфолиращи – вечер преди лягане и т. н.

На всеки продукт е посочен начинът на употреба. Придържайте се към указанията.

Изчакайте кожата да изсъхне добре след почистване и тонизиране. Изпомпайте 2-3 пъти на дланта си. С върховете на пръстите разнесете по лицето с леко потупване. Избягвайте околоочния контур, освен ако формулата не е специално за него. Попива напълно за около 5 минути. Продължете с обичайната си грижа. При опаковка с пипета поставяйте по една капка на бузите и челото.

Серумите за лице са безспорните фаворити на потребителите през последните години и употребата им продължава да нараства. Ако ги подберете правилно според типа кожа и конкретния проблем, който имате да решавате, те ще ви осигурят желаните резултати.

За по-млада и по-здрава кожа ви предлагаме специална подборка от ефикасни серуми. Разгледайте я и поръчайте най-добрия за вас!

 

 

 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top