Рецепти с артишок и аспержи

- виж ги

Наскоро публикувахме статия по темата – „защо е добре да включим в менюто си артишок и аспержи“. Днес ви представяме две лесни и бързи рецепти с тях, които да пробвате.

Рецепта спанак и артишок на фурна

Необходими продукти:

Половин бурканче майонеза.

1 чаша пармезан – прясно настърган.

400 грама артишок, нарязан на едро.

250 грама спанак – отцеден и нарязан.

Половин чаша нарязани на ситно червени чушки.

¼ чаша настъргана моцарела.

Инструкции за приготвяне:

Изсипвате майонезата и пармезана в малка тавичка. След това слагате артишока, чушките и спанака. Отгоре изсипете настърганата моцарела. Покрийте тавичката с фолио и я оставете за 20 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна.

Последните 5 минути, ако искате, можете да махнете фолиото и да оставите сиренето да се запече.

Сервирате с препечен хляб.

  аспержи

Рецепта за пролетна супа с аспержи

 Необходими продукти:

1 чаша аспержи, нарязани на тънки филийки

1 чаша грах

2 моркова, нарязани на кубчета (получава се горе-долу 1 чаша)

1 стрък праз, нарязан на кубчета или на кръгчета, във всеки случай на ситно

1 стрък целина, също нарязана на ситно

2 скилидки чесън – смлени

2 чаши нарязан пресен спанак

2 – 3 червени картофа, нарязани на кубчета

¼ чаша пресен босилек

1 чаена лъжичка прясна мащерка

2 супени лъжици олио

1/2 чаена лъжичка сол

1/2 чаена лъжичка черен пипер

5 чаши безсолно пилешки бульон

2 супени лъжици настърган пармезан

Инструкции за приготвяне:

Задушавате праза, морковите и целината. Добавяте солта, черния пипер и чесъна, като разбърквате непрекъснато. Добавяте пилешкия бульон, слагате в него картофите и спанака, и оставяте всичко да ври на средно силен котлон. Когато картофите омекнат, прибавяте граха и аспержите. След 5 – 6 минути слагате мащерката, босилека, солта и черния пипер. Оставяте да ври още 7 – 8 минути, махате супата от котлона и я сервирате в купички, поръсена с пармезан.

 аспержи

Звучи вкусно, нали?

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top