Прилошава ми по време на пътуване

- какво да правя

Обичате да откривате нови места и пътешествията са една от неосъществените ви мечти. Проблемът е, че винаги, когато тръгнете на път, ви прилошава. Няма значение с какво пътувате – кола, влак, автобус, самолет, кораб – неизменно ви става зле. Поради тази причина самото пътуване е изпълнено с толкова перипетии и конфузни ситуации, че предпочитате да си стоите у дома. Не е необходимо.

Симптомите, които могат да възникнат по време на пътуване, варират от чувството за неудобство до гадене и постоянно повръщане, придружени от бледност и студена пот.

Вместо да се опитвате да дишате в хартиен плик, да ядете лимони или да се отвличате с тъжни и весели мисли, приложете някои хомеопатични трикове.

1. Взимайте витамин В. Започнете няколко дни преди да тръгнете на път. Витамин В6 намалява възбудимостта на нервите и действа успокояващо и стабилизиращо. Доказано е, че намалява риска от прилошаване по време на пътуване от 60% до 90%.

Гадене по време на път

2. Доверете се на хомеопатията. Според специалистите хомеопати приемът на джинджифил е изключително ефективен за по-леки случаи на неразположение по време на пътуване. Можете да го взимате на капсули, на прах или просто да нарежете корена на джинджифила на парченца и да похапвате от него. Може също да си направите чай от ябълки (или билков чай) с настърган джинджифил. Консултирайте се с хомеопата си. Нека той ви каже какво количество е добре да приемате дневно. Започнете няколко дни преди пътуването.

3. Преди да се качите в превозното средство, с което ще пътувате, разтворете 1 капка ментово масло в половин чаша вода и го изпийте. Успокояващият и тонизиращ ефект на ментата, ще ви помогне да преодолеете неразположението и да се чувствате добре, докато колата/автобусът/влакът ви клатушкат.

Ако сте по-тежък случай и не се разминавате само с гадене и леко неразположение, поискайте от хомеопата си малко по-силно подкрепление. Ако се изостря чувствителността ви към миризми (парфюми, изгорели газове, храни), може би е добре да взимате Колхикум. При силни позиви за гадене, бледност и изпотяване, обикновено се препоръчва Табакум. Интензивният световъртеж, придружен с внезапна отпадналост или колабиране, се елиминира с Кокулус.

Има много начини да се преборите с неразположението по време на пътуване. Ако това е единствената причина да си оставате в къщи, него правете. Отидете на хомеопат, посъветвайте се с него какво да предприемете и след това стягайте куфарите.

Прочетете още:

Хомеопатични лекарства

Хомеопатия през лятото

Бергамот

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top