Предпазване от грип чрез хомеопатия

Добавяйте към храната си колкото...

„Ако пиете лекарства, ще се излекувате от грипа за 14 дни. Ако не, ще се излекувате за две седмици.“ Сигурни сме, че сте чували това много пъти. Възможно е и изобщо да не се налага да се лекувате. Не, не ви предлагаме да се ваксинирате. Все повече специалисти твърдят, че ваксината създава по-скоро проблеми, защото вирусът се променя бързо в рамките на един сезон, т. е. ваксината вече не ни предпазва, тъй като вирусът е различен; ние обаче сме със съзнанието , че сме защитени и ставаме по-нехайни към предпазните мерки.

Всъщност ако имунната ви система функционира нормално, можете да се опазите здрави и без ваксина. Следователно важно е да насочите усилията си не към това да се предпазите от грипа, а към това да подсилвате имунната си система. За целта увеличете косумацията на чесън, зелен чай и зелени плодове, месо и млечни продукти. Не пропускайте да отделите половин час за физически упражнения сутрин.

Добавяйте към храната си колкото се може повече витамин D – той се намира в малко продукти – рибата, маслото, яйцата и черния дроб. Може да се синтезира в кожата под действието на слънчевите лъчи. Недостигът му е често срещан проблем. Той причинява хронични и инвалидизиращи заболявания, а в някои случаи и смърт. Затова, ако през зимата се случи хубав слънчев ден, дори и да е студено, облечете се добре и излезте на разходка. Другият вариант е да си потърсите добавки с витамин D.

Другият витамин, който не бива да пренебрегвате е витамин С. Пийте много чай от шипка с лимон и мед. Препоръчваме ви и два имуностимулатора без никаква химия в тях: ехинация и котешки нокът.

Според проучвания на американски изследователи ехинацията намалява вероятността да пипнете дори хрема с около 50%. Тя действа против кашлица и главоболие и всъщност е в състояние да се пребори с над 200 вируса.

Котешкият нокът пък стимулира иТ-клетките на имунната система, унищожава много от бактериите – паразити, живеещи в храносмилателната система и като цяло помага на тялото да се справи бързо и ефикасно с вирусите и инфекциите.

Освен стабилен хранителен режим, добавки и физически упражнения, добре е да се грижите и за закаляването си. Пробвайте например всяка сутрин, преди да излезете от банята, да се обливате със студена вода. Но! Не започвайте веднага със студените душове. Намалявайте температурата на водата постепенно, докато организмът ви привикне с това.

Спазвайте строга хигиена – проветрявайте често, мийте си ръцете, не ходете на места, на които има много хора. Това последното едва ли е много възможно, но се опитвайте да го прилагате поне, когато знаете, че има грипна епидемия.

Не се тъпчете с химия и разтворими витамини. Засилвайте с максимално натурални продукти имунната си система и ще бъдете здрави през зимата, лятото, есента и пролетта.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top