Мъжете и боядисаната коса

Мъже и боядисана коса - Защо?! Две са основните и главни причини, поради които мъжете решават да се боядисат, а те са ...

От една страна фризьорите сигурно са много доволни, когато трябва да боядисват мъже. Ако по някаква причина не се получи желаният цвят, мъжът просто ще поиска да го острижат нула номер. От друга – боядисването на косата е много личен и понякога притеснителен въпрос за мъжете. Две са основните причини, поради които господата решават да се боядисат: или искат да скрият белите си коси или са започнали да оплешивяват.

Вие имате един от двата проблема? Запомнете: не се боядисвайте сами в къщи. Първо, много е вероятно да не изберете точния цвят. Второ, не можете да се боядисате сам. Е, съпругата ви ще се справи, но дали и тя ще успее да нацели цвета, който ви трябва не е ясно. Нали не искате всички да ви зяпат в косата?

Като цяло няма разлика между боята за коса за мъже и за жени. И все пак на пазара се появиха специални серии бои за коси за мъже, които искат да скрият сивия си или бял цвят. Когато се появят първите бели косми, т.е. количеството пигмент започне да намалява, господата могат да ползват крем оцветители с пигменти. Те заместват изгубената от косъма пигментация. Използват се ежеседмично, както се използва шампоанът, и са най-ефективни, когато трябва да възстановят цвета на светло- или тъмнокестенява коса.

Когато обаче побелее цялата коса, крем оцветителите с пигменти не вършат особена работа. Необходимо е истинско боядисване от професионалист. Повечето мъже не са склонни към особени експерименти с цвета на косата си. Вместо да веят патладжанено лилава грива, предпочитат цветът максимално да се доближава до естествения им.

Косата ви още не е започнала да побелява, но за сметка на това е започнала да оредява? В началото и за кратко време, правилният цвят може да прикрие проблема. Светлите цветове се сливат по-добре с цвета на скалпа и прикриват местата, на които косата вече е оредяла. Можете да се възползвате от този трик и ако сте със светлокафява или светлокестенява коса, да я изсветлите с няколко тона. Междувременно поговорете с дерматолог – лечението на скалпа няма да ви върне загубената коса, но може значително да забави оплешивяването. 

Боята за коса и боядисването не са нещо страшно и срамно. Важно е да изглеждате добре. За целта просто потърсете професионален съвет и не се притеснявайте. Много е вероятно съседът ви също да се боядисва. Просто вие не  можете да познаете това, като го видите.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top