Между лятото и есента

- възстановяване

През отминалото лято живяхме интензивно – с пътувания, ваканции, купони. В септември влизаме изчерпани, изтощени и преситени от бурни преживявания и убийствени жеги и с лека тъга по безгрижните дни, преминаваща на моменти в депресия. Предстоят дълги студени месеци с много задачи, с грижи по децата и училищните им преживявания, с неизвестността и несигурността на пандемията и притесненията от поредната ѝ вълна.

Септември е буферът между лятото и есента

Температурите са с поне с десетина градуса по-ниски от августовските, но все още е достатъчно топло. А после ще започне да захладнява, чакат ни мъгли, студ и влага. Започва най-активното време в годината от гледна точка на стопанския живот – с много работа и напрежение за всеки от нас. Необходимо ни е бързо презареждане – да наваксаме изразходваната през лятото енергия и да се подготвим за изпитанията на есента и зимата.

От къде да започнем?

Попълнете хранителните и енергийни дефицити

Най-добре е, като основа, да се храните добре, балансирано и регулярно. Възползвайте се от зашеметяващото разнообразие от плодове, зеленчуци, подправки и билки – по възможност в суров вид или с лека термична обработка. Менюто можете да подкрепите с порция суперхрани – женшен, чай матча или зелено мате, джинджифил, шизандра и ленено семе, годжи бери, синьо-зелени водорасли (спирулина), мака и дори червено цвекло.

Набавете си допълнително витамини и минерали, за да подкрепите прехода на организма си към студените и напрегната дни на следващите месеци. Може би след разговор с лекаря си ще предпочетете комбинираните мултивитаминни продукти, които обединяват най-нужните и полезни субстанции в една капсула. Те са съобразени със специалните нужди на дамите, на господата, на децата, на бабите и дядовците им.

Погрижете се за кожата, косата и ноктите

След безгрижните дни на лятото, след прежурящото слънце, солената вода на морето и хлорираната на басейните вероятно ще забележите нови фини линии и по-забележими бръчици, по-тъмни петънца по кожата, цепещи се крайчета на косата и по-чупливи нокти. Време е да се поглезите. Набавете си подходяща козметика за своя тип кожа и възраст и направете ударно подхранване и хидратиране. Изберете модерни формули, включващи ефективно работещи биоактивни съставки и екстракти от билки и лечебни растения.

И става дума не само за лицето, а за кожата на цялото тяло. Предстои ѝ твърде дълго да остане задушена под няколко пласта топли дрехи, за да я забравяте сега. Помогнете ѝ да преодолее стреса от дълбоко проникващите слънчеви лъчи и да се възстанови, да възвърне гладкостта, плътността и гъвкавостта си.

А косата няма как да забравите. Тя ви напомня за нуждата от грижи при всеки поглед в огледалото, при всяко сресване. Подрежете начупените и нацепени крайчета. Разресвайте я грижливо, за да паднат вече мъртвите косми. Почиствайте с внимателно подбран шампоан и използвайте подходяща маска поне два пъти седмично. Боядисвайте се с качествени бои от реномирани марки.

И не забравяйте – и най-добрата козметика действа отвън. Необходимо е да подхранвате косата, ноктите и кожата си и отвътре, да им доставяте нужните витамини, минерали, антиоксиданти и съставки, необходими за синтез на важните белтъци като колаген, еластин, кератин.

Спете около 7-8 часа на нощ

Свикнете, че това е безусловно необходимо – за добрия ви външен вид, за доброто ви самочувствие, за здравето и успешните ви дни. Не правете компромиси – времето за сън в никакъв случай не е резерв за всякакви други дейности. Ако не спите достатъчно, не можете да компенсирате липсата на сън с нищо – нито с похапване на сладкиши, нито с професионален макиаж.

Осигурете си повече движение

Това не значи непременно да се потите във фитнеса. Ако ви е по-приятно, танцувайте – хора, спортни танци, латино – каквото ви е на сърце, правете гимнастика, тичайте, или просто ходете пеш – на работа, по стълбите, на пазар.

Време е да подготвите и подкрепите организма си в преходния период от лятото към есента, за да имате спокойни и пълноценни месеци до пролетта. Започнете още сега – ние сме подбрали подходящи продукти, които ще ви помогнат. Разгледайте промоционалната ни брошура за септември!

Прочетете още:
„Имунната система е уязвима през есента“
„Грижа за косата наесен – как да възстановите силата и красотата ѝ“
„Адаптация след отпуск – глезотия или реална потребност“

 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top