- как да се справим

Идва сезонът на вкусните, тежки ястия. Те са истинско удоволствие за очите и небцето, но носят и много дискомфорт на страдащите от киселини. Хората с чувствителен  стомах също не са много възторжени. Не стига, че по време на летните пътувания и дегустации на нови храни и напитки имат стомашни проблеми, ами и през зимата.

И вие се оплаквате от раздразнен стомах, киселини, гадене? Информирайте се за някои лесни начини да регулирате проблема, а също и за двете най-ефективни хомеопатични лекарства, които се предлагат на пазара.

Когато пристигнете на ново място или видите, че се задава дълъг празничен период с много ядене и пиене, подгответе се. Ден или два пийте много течности. Много повече от обичайното. Вода, зеленчукови и плодови сокове, зеленчуков бульон, билков чай от лайка, копър или кимион. Така ще прочистите организма си и стомахът ви ще успее да понесе умерено количество храни, предизвикващи киселини.

КиселиниАко периодът се проточи, то опитайте се да го прекъсвате с по един – два дни на лека зеленчукова диета: пресни и задушени зеленчуци, картофено пюре, зеленчукова каша – каквото ви хрумне.

Пробвайте, доколкото е възможно, да избягвате храните и напитките, които предизвикват киселини или поне намалете консумацията им. Кои са тези храни и напитки?

Всички видове алкохол и кафето.

Пушени колбаси, майонеза, пържени храни – риба, картофи, сиренца, месо. Тежки храни с много сметана, гъби, подправки, мазнина. Храни, които предизвикват газове.

Ако сте пушач, да знаете, че допълнително утежнявате положението си.

Яжте бавно. Дъвчете без да се разсейвате. Не, не се шегуваме. Това означава, че ще сдъвчете храната си добре, което пък ще помогне на стомаха да я смели по-лесно.

Пийте по една чаша пресен сок от картофи между храненията, в случай, че нищо друго не помага. Вкусът му не е много приятен, но е ефективно решение срещу всякакъв тип стомашни неразположения, включително и киселини.

Консултирайте се с хомеопат кое от двете лекарства ще е по-подходящо за вас.

  • ГАСТРОЦИНЕЗИН таблетки – е хомеопатичен лекарствен продукт, традиционно използван за симптоматично лечение на храносмилателни оплаквания: стомашни болки, тежест, парене, неразположение след хранене, гастроезофагиален рефлукс.

Със сигурност ще се справите и без допълнителни хапчета, химии или зверски ограничения. Просто консумирайте разумно и отделете време за посещение при хомеопат.

Прочетете още:

Как да се храним умерено по празниците 

Природни средства за борба с махмурлука
Против есенна депресия

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top