Как да си избера балсам за коса?

- няколко съвета

Много дами пренебрегват ползите, които може да им донесе редовната употреба на добре подбрания балсам за коса. И вие не сте ползвала досега? Пробвайте. Ще усетите ефекта още след първото измиване. Важно е само първо да определите какъв балсам ви е необходим – за подхранване, овлажняване, разресване.

Досега сте си мислела, че този тип козметични продукти са само за жени с къдрави или твърде изтощени коси? Всъщност не. Има подходящ балсам за почти всеки тип коса. Някои от тях се ползват при обработка на косата с преса или маша. Други помагат за разресването, трети заздравяват косъма и го правят гладък и лъскав. Вижте как да изберете подходящия балсам.

Балсам за коса, който се нанася по време на къпане и след това се изплаква

Много често шампоаните за коса вървят в комплект заедно с балсам на същата марка. Балсамът за коса, който трябва да се изплакне след нанасяне, обикновено е силно подхранващ и съдържа доста мастни алкохоли.

Благодарение на тях косата става гладка и се разресва лесно.

Проблемът е, че много често след употребата им, особено ако не сте изплакнала косата си добре, я чувствате по-тежка и слегнала.

Препоръчва се за дами с нормална и гъста коса. Дамите с тънък косъм е по-разумно да ползват балсам без съдържание на мастни алкохоли.

 Балсам за ксоса

Балсам, който се нанася без изплакване

Този тип балсам има овлажняващ ефект и придава на косата ви блясък. Той е чудесен за дами с нормална до фина коса. За жените с гъсти и тежки коси вероятно ще е много лек и няма да има очаквания ефект.

Балсамите, които се ползват без изплакване, обикновено са и чудесна защита на косъма от топлина.

Мога ли да използвам отмиващ се балсам вместо такъв, който няма нужда от изплакване

Всъщност да. Ако косата ви е много суха, това не е толкова лоша идея. И все пак нанасяйте по-малко от обичайното количество балсам, за да не се окажете с мазна коса до час – два след като излезете от банята. Прекалите ли, просто изплакнете добре без да се миете отново с шампоан.

Това е най-простото разделение, според което можете да си избирате балсам за коса. След това сами ще прецените дали да купите този, който е с арган или пък с алое вера.

Прочетете още:

5 домашни зимни маски за коса

Как да избера лак за коса
Четка или гребен

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top