Как да изберем пинсети

За перфектно оформени очи

Може да ви боли, когато ги ползвате, може и да ви е приятно – истината е, че не можете без тях. В несесера на всяка жена има поне по една пинсета. Ако е подбрана правилно, процедурите с нея би трябвало да са бързи, ефективни и безболезнени дори за най-чувствителните дами.

Заострени пинсети

Ако нямате сигурна ръка, перфектно зрение и голям опит, не ги ползвайте. Краищата им са толкова заострени, че можете да се нараните. Тези пинсети са подходящи за премахването на единични косъмчета, които са много малки, фини или къси. Ако дезинфекцирате добре пинсетата със заострени краища, с нея можете да махате и врастнали косъмчета.

Прави пинсети

Правите пинсети са много по-добър избор. Вероятността да наранят кожата ви е минимална, освен това са подходящи, както за дами, които сега се учат да боравят с това оръжие на красотата, така и за напреднали. С нея можете да изтръгвате отделни косъмчета – около брадичката например, но са достатъчно добри и за техниката „намери и изтръгни”. Хубавото е, че могат да изскубват и няколко косъма наведнъж. Дамите, които само оформят гъстите си и дебели вежди, със сигурност ще оценят това.

Наклонени пинсети

Най-използвани са наклонените пинсети. Те комбинират точността на заострените с предимствата на правите. С тях се работи бързо и прецизно и са особено удобни за захващане на косъмчетата в корена им.

Заоблени пинсети

Те са подходящи за дами с много нежна кожа и за малки деца. С тях изтръгвате косъмчетата без проблем и в същото време просто не съществува вероятност да се нараните.

Какъв размер трябва да е пинсетата?

Зависи колко е голяма ръката ви и как предпочитате да хващате пинсетата. Ако предпочитате да я държите колкото се може по-близо до краищата, вероятно ще ви е по-удобно да си вземете малка пинсета. Ако не ви е удобно да държите пинсетата и бързо се уморявате, потърсете модел с широка дръжка. На пазара има вече огромно разнообразие. Непременно подръжте пинсетата в ръка преди да я купите.

Пинсета от какъв материал да си купя?

Най-качествените са направени от неръждаема стомана. Те са издръжливи. Лесно е да ги поддържате чисти и е по-лесно да ги изгубите, отколкото да се отървете от тях.

Пластмасовите пинсети са подходящи за комплекта ви за първа помощ. Можете да ги използвате еднократно и да ги изхвърлите без да съжалявате. Но не е добра идея да ги ползвате у дома.

С течение на времето женската част от нашия екип откри, че към добрата пинсета, човек се привързва искрено и му е трудно да ползва друга. Затова избирайте внимателно.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top