Интимен гел за мъже

- да го ползвам или не

Продуктите за женска интимна хигиена са многобройни, а лекари и специалисти често обсъждат „за“ и „против“ тяхната употреба. Как обаче стои въпросът с мъжката козметика за интимна хигиена? Има ли интимен гел за мъже? Добре ли е да го ползвате или не? По-разумно ли е да ползвате интимния гел на приятелката си?

Интимните гелове за мъже на българския пазар

Има такива. Да, предлагането не е толкова голямо, колкото на женски продукти за интимна хигиена, но имате избор. Търсете интимен гел с подходящото pH – за интимната зона на мъжа то е 4.5 – и по възможност с натурални съставки.

Не ползвайте гела на приятелката си, защото той е съобразен с нуждите на жените и е с по-ниско pH.

Да ползвам ли интимен гел или не

Точно както и за женския интимен гел, мненията са разноположни. Според някои специалисти е достатъчно да се миете с топла вода и сапун. Според други интимният гел е направо революция в интимната хигиена на мъжа. Вероятно истината е в по-умерените мнения – използвайте почистващ интимен гел, но без да прекалявате.

Какво се случва при занемарена интимна хигиена

В гънката между главичката на члена и перпуциума се отделя смегма – секрети от мастните жлези; отлагат се соли от урината; остава пот; възможно е да останат власинки от бельото. Ако не измивате редовно тези натрупвания, те започват да се разлагат, предизвикват дразнене, сърбеж, миризмата е неприятна. Занемарената интимна хигиена води до силен дискомфорт и повишава риска от инфекции.

Какво се случва, ако прекалите с хигиената и с интимния гел

Колко често си взимате душ? Сутрин, след тренировка, след секс, понякога и вечер? И всеки път използвате интимен гел или сапун? Престаравате се. Ползвайте интимен гел не повече от веднъж до два пъти дневно. Ако нямате, ползвайте бебешки сапун.

И при мъжете, и при жените в интимната зона живеят бактерии, които се грижат за здравето на половите органи. Прекалено честата употреба на интимен гел ги убива, води до изнежване и раздразване на кожата, зачервяване, сърбеж.

Затова, поддържайте внимателно интимната си хигиена, без да я занемарявате и без да се престаравате. Когато ползвате интимен гел, следвайте указанията на опаковката и ще се чувствате чудесно.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top