Добавки за стимулиране на мозъчната дейност

- виж кои са

Пролетта е времето на преумората, работното и учебно прегряване и прегаряне. Всичко трябва да бъде свършено преди началото на голямото лятно мързелуване и вече едва гледате от умора, трудно се концентрирате и измислянето на решение на елементарни проблеми ви коства двойно повече време от обикновено.

За да влезете отново във форма и да се справите блестящо с всички задачи, които ви очакват до края на май, имате нужда от няколко неща: да се наспите; да се храните с качествена храна – риба, зеленчуци, плодове, а не с джънк фууд и да потърсите помощ от природата – билки и добавки за стимулиране на мозъчната дейност.

Кои билки и добавки помагат за подобряване на паметта и концентрацията

Зеленика, женшен, гинко билоба – научете повече за тях от статията „5 билки за подобряване на паметта“ .

Подобряване на познавателната способност

Комбинацията от зеленика и женшен ви помага да учите, разбирате и запомняте по-добре.

Билката готу кола намалява стреса, което облекчава работата на мозъка, помага за подобряване на концентрацията и паметта.

Розмаринът – тази подправка, която често добавяме към картофи или риба – също стимулира мозъчната дейност. Ароматът й подобрява паметта и концентрацията и помага за по-бързото изпълнение на различни задачи.

Магнезият, витамин В и фолиевата киселина не само стимулират мозъчната дейност, но и защитават мозъка от атрофия.

Консултирайте се с личния си лекар и си помогнете с подходящата за вас хранителна добавка. Не забравяйте, че ефектът от нея ще е много по-голям, ако се храните правилно и отделяте необходимото време за почивка.

Прочетете още:

Адаптогенни билки

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top